自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

其實佢應該唔係太計較得失D人
前兩年拎唔到奬都好真心多謝支持佢嘅人
有一年視帝祥攞獎時,佢又呆又灰個樣(佢以為林峯攞)
佢即時反應真係好真,好直接
所以佢講今年唔應該有,佢心入面應該都係咁諗,莫名其妙咁嬲嬲地又要扮冇野,佢壓抑得好辛苦

同埋feel到佢唔想D人提心穎,唔知係想分手定低調呢

別墅

好多人係FB 留言話咩佢唔襟撈, 難怪無獎又盛。其實佢今年咁反常, 講完領跑之後, 琴日仲爆..可能已經諗住唔做了...

珍珠宮

2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

尋晚睇住佢不停話唔知自己點解會攞呢個獎,話自己攞呢個獎莫名其妙。

其實佢既反應同說話,根本就係代表所有人既感覺!佢真係完全唔係 "偽人"。

版主

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 版主 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

佢唔係唔高興無男主角攞,佢係知道佢任三恕個角色唔算特出,預期唔會有獎,所以先猛話莫名其妙。

馬明實事求事,不求大紅大紫,記得n年前某tvb活動場合,記者問佢有無以邊位藝人為目標,佢答好似黎耀詳咁幾好丫,可以做自己鍾意既事,又搵到錢養家... (類似咁既意思)

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2021可愛聖誕B勳章 減齡達人勳章

小草 發表於 18-12-17 10:28
佢唔係唔高興無男主角攞,佢係知道佢任三恕個角色唔算特出,預期唔會有獎,所以先猛話莫名其妙。

馬明實事 ...

其實佢都好勤力,又唔會博出位搞緋聞

珍珠宮

2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

馬明真人好友善架!

早前睇胡鴻鈞演唱會,見到佢同[降魔的]監製嘟嘟SIR及肥東係前面行過,佢同肥東一路行一路望住觀眾席笑笑口,好和善!

反而余德丞等人就目無表情咁掂行掂過!

子爵府

pansy888hk 發表於 18-12-16 23:43
係啦,句句都似有骨~

又說唔係咩紙巾化言人, 又說唔明無啦啦取獎??好像好怪咁........係唔係有D ...

佢唔識講野,寸人又唔夠幽默,認真左,其實佢面皮薄,又好拘謹,唔啱食呢行飯。

pansy888hk    發表於 18-12-19 23:45

水晶宮

男喜比大帥哥啱D

其實男主/男喜, 都應該比馬神在哥同埋迪奇, 唔明點會比馬明任3恕

珍珠宮

虎到金來勳章 牛年勳章

攞獎攞到咁奇怪,慘~

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2021可愛聖誕B勳章 減齡達人勳章

囍 發表於 18-12-17 11:26
攞獎攞到咁奇怪,慘~

好似俾人擺上台咁

男爵府

呢個時候...我反而諗,佢最鐘意係米上年個視后,如果佢地以家一齊,俾其他人咁樣chur作....應該無咁易發火.....

水晶宮

親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

可能失意最佳男主角, 有點精神彷彿咁...

禁止訪問

大宅

回覆 fanfanboy 的帖子

唉~~~一件頭當年都叫有發揮~~有一年係咪輸比柴九?另外去年輸俾王signal,比我都心淡啦~‌‌
今年仲有男神,咁論資歷同演技又真係馬德鐘好d wow~~馬德鐘一樣提名左10幾年先到佢~~

禁止訪問

回覆樓主:

珍珠宮

toromama 發表於 18-12-17 14:17
回覆 fanfanboy 的帖子

唉~~~一件頭當年都叫有發揮~~有一年係咪輸比柴九?另外去年輸俾王signal,比 ...

馬神根本一早應該攞

水晶宮

回覆樓主:

馬明一向講野都係咁,之前都試過啦
上年佢輸俾王浩信其實都算正常嘅,雖然佢套劇有noise,咁今年張偉健都有noise架。
個獎又真係俾黎諾2仲好,大家開心,因為馬拎獎明顯唔係開心啦~
馬咁講野係唔識撈嘅,我係心穎會有點尷尬,她是世界女照計應該唔會認同馬,我覺得佢地性格其實唔係太夾。

翡翠宮

回覆樓主:

佢预左冇,对cctvb
冇祈望。突然有又覺擺佢上檯,多年委屈昨晚爆曬出來。

子爵府

減齡達人勳章

馬明係難得一見既純真男藝人
實事求事
低調
唔花FIT
好似SIGNAL呢D周圍FLIRT女既成個圈都係啦
留係呢行咁耐都保留到呢份真
要好好珍惜

大宅

2024年龍年勳章

今年馬神係做得好過佢喎