換部電話換得我咁煩

Joant
|
我電話有成100GB嘢⋯⋯
宜家先黎backup上icloud
再加上屋企個垃圾WIFI
真係令人無奈⋯⋯唔知聽朝有冇機會完成
原來好多嘢係唔可以臨急抱佛腳
如果平時一直有backup就唔會咁
樣禾糖
|
我都係過100gb, 所以唔想換電話。但又驚突然打柴
tansyneko
|
平時真係要定期做back up
SARIDON
|

題外話。。請問今次你換咩品牌同型號嘅電話。。我想參考吓。。我電話內都有成9x gb。。。
Joant
|
樣禾糖 發表於 18-12-17 02:14
我都係過100gb, 所以唔想換電話。但又驚突然打柴

等左成晚⋯⋯冇郁過!
樣禾糖
|
Joant 發表於 18-12-17 08:12
等左成晚⋯⋯冇郁過!

咁個電話可唔可以用?
Joant
|
SARIDON 發表於 18-12-17 02:53
題外話。。請問今次你換咩品牌同型號嘅電話。。我想參考吓。。我電話內都有成9x gb。。。
...

iPhone 換 iPhone
Joant
|
樣禾糖 發表於 18-12-17 08:51
咁個電話可唔可以用?

可以用 岩先重開機又得返 如果尋晚就得 今日起身都back up完
Kanny_yan
|
Joant 發表於 18-12-17 09:06
可以用 岩先重開機又得返 如果尋晚就得 今日起身都back up完

之後回復都應該要一晚,我6x g都要一晚
Joant
|
Kanny_yan 發表於 18-12-17 09:10
之後回復都應該要一晚,我6x g都要一晚

嘩 真係死比你睇一個唔好彩唔得咪死
Kanny_yan
|
Joant 發表於 18-12-17 10:34
嘩 真係死比你睇一個唔好彩唔得咪死

所以唔好洗舊機啲野住,confirm update好哂先清舊機
Joant
|
Kanny_yan 發表於 18-12-17 11:34
所以唔好洗舊機啲野住,confirm update好哂先清舊機

想trade部機⋯唉宜家又load唔到
卡住左 因為頭先出去送女要停 返黎start唔返

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊
Kanny_yan
|
Joant 發表於 18-12-17 12:14

我屋企個wifi都廢廢地的,所以我果晚放棄用電話
樣禾糖
|

最後攪成點呀?

我用左photo apps backup, 都幾日了upload下停下
小氣公主
|
所以我用iTunes back up,快好多
cloudwingwing
|
我係衛訊買android機,放底部電話5小時,幫我過哂128GB資料, 呢個service好緊要。
whyyou
|

你icloud有買100GB咁大容量咩?同埋點解唔用itunes做 backup?
Joant
|
whyyou 發表於 18-12-22 01:11
你icloud有買100GB咁大容量咩?同埋點解唔用itunes做 backup?

有 買左200
我macbook得返60幾GB