13週3突然流鮮血點算呢

亞Tong
|
琴日陪大仔去考試好趕時間,
行得有啲多同埋有啲急

今朝六點半一起身好似黎M咁流咗兩下血
跟住而家冇再流
好驚呀

而家睇自己個肚仲見到BB有心跳
唔知係要即刻去睇急症,定係臥床休息先
KILW
|
睇私家婦產科醫生,睇公立無用。
catcatkenken
|
我之前也同你一樣週數一樣有鮮血,立即入院呀...留醫瞓床不要再郁...要好小心呀
亞Tong
|
KILW 發表於 18-12-17 08:30
睇私家婦產科醫生,睇公立無用。

我睇嗰個醫生要提早預約,冇得即刻睇
KILW
|
亞Tong 發表於 18-12-17 08:41
我睇嗰個醫生要提早預約,冇得即刻睇

打去話流血,睇下安唔安排到,安排唔到搵其他私家婦產科醫生,總之公立唔會有咩比你。
catcatkenken
|
公立醫院ok ar..我去QE...醫生和護士也很細心..立即叫你留院早午晚也有護士和或醫生跟進...相反私家乜都做吾到只叫你回家休息
亞Tong
|
catcatkenken 發表於 18-12-17 09:03
公立醫院ok ar..我去QE...醫生和護士也很細心..立即叫你留院早午晚也有護士和或醫生跟進...相反私家乜都做 ...

因為有大仔返緊小學仲要送午餐俾佢,爸爸返工
臨時臨急屋企冇其他人可以幫手
所以都唔太想留院

試吓book唔 book到婦科醫生睇吓點先

唔該曬JM

亞Tong
|
KILW 發表於 18-12-17 08:45
打去話流血,睇下安唔安排到,安排唔到搵其他私家婦產科醫生,總之公立唔會有咩比你。
...

我試吓,唔該曬
haha748494
|
醫生點講吖,要臥床休息。
亞Tong
|
haha748494 發表於 18-12-19 22:37
醫生點講吖,要臥床休息。

醫生話可能係因為操勞引起,
都係叫盡量訓床同埋畀咗啲藥食
胎盤有少少積血,BB冇事

Carmen8080
|
立即去照下超聲波 睇下胎盤有無問題 無問題就休息多啲

我試過流好多血 又係行得急得滯 咋咋林揾醫生照胎盤無事就休息多啲
亞Tong
|
Carmen8080 發表於 18-12-20 10:29
立即去照下超聲波 睇下胎盤有無問題 無問題就休息多啲

我試過流好多血 又係行得急得滯 咋咋林揾醫生照胎盤 ...

我當日已經睇過醫生了
胎盤位置有啲低,同埋有少少積血
醫生話唔緊要,叫我多啲訓床休息

呢兩日有少少流啡,唔知係咪積血排緊出去

haha748494
|
回覆 亞Tong 的帖子

咁就好喇,BB冇事就可以放心D喇。
bchuma
|
而家點呀?呢點情況應該馬上睇醫生
亞Tong
|
bchuma 發表於 18-12-21 23:52
而家點呀?呢點情況應該馬上睇醫生

當日睇咗醫生喇,醫生畀咗啲藥我
而家冇事
bchuma
|
亞Tong 發表於 18-12-22 07:17