請問邊個牌暖包好?

麥兜媽
|
聖誕節要去東北睇冰雕,暫時買咗呢幾包,仲有邊D好用

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊
sharon26788
|
呢隻
李露眉
|
用開兔仔,同雪人
麥兜媽
|
sharon26788 發表於 18-12-17 07:52
呢隻

仲買咗呢隻,聽講氣溫唔係北海道 韓國個D,仲凍D,所以暖包都唔知邊種再暖D,收集下陣間出去再補倉

I9528
|
去咁凍地方,除咗暖包,最緊要手套,頸巾同面罩,尤其面罩,好重要
sharon26788
|
我上兩年去哈爾濱都係用24小時白兔仔,已經好掂
ChloeMa
|
其實著夠衫,end up d 暖包我都無用到。
麥兜媽
|
I9528 發表於 18-12-17 08:03
去咁凍地方,除咗暖包,最緊要手套,頸巾同面罩,尤其面罩,好重要

諗住買多對防風雪手襪,之前去日本韓國用呢對都OK,今次要重裝備先得
豬囡11歲,帶2條雪褲,其他買抓毛褲外面再加條防風雨褲,因為要去8⃣️日

PCCW2319
|
ChloeMa 發表於 18-12-17 08:13
其實著夠衫,end up d 暖包我都無用到。

我上年去北京, 都有帶暖包。 但最後都無拎出黎用。

我覺得有冷帽, 頸巾, 手套....比暖包重要。
333s    發表於 18-12-18 18:26
ChloeMa
|
麥兜媽 發表於 18-12-17 08:16
諗住買多對防風雪手襪,之前去日本韓國用呢對都OK,今次要重裝備先得
豬囡11歲,帶2條雪褲,其他 ...

對鞋好重要,如果落雪地方,要防水防跣,唔係就由脚底凍上頭。
333s    發表於 18-12-18 18:26
麥兜媽
|
ChloeMa 發表於 18-12-17 08:23
對鞋好重要,如果落雪地方,要防水防跣,唔係就由脚底凍上頭。

係,今日出去買多對鞋,每人帶兩對穩陣D,就係行李帶好多
SaBB
|
麥兜媽 發表於 18-12-17 07:50
聖誕節要去東北睇冰雕,暫時買咗呢幾包,仲有邊D好用

我都去歐洲、會去埋Scotland 添、朋友話韓國兵人暖包好暖。
jolly_bear
|
小白兔好用呀~
無話可說
|
小白兔,不過我款好似12,14小時! 但去加拿大無用過,香港低過12度先用,暖好耐
Poyau
|
麥兜媽 發表於 18-12-17 07:59
仲買咗呢隻,聽講氣溫唔係北海道 韓國個D,仲凍D,所以暖包都唔知邊種再暖D,收集下陣間出去再補倉 ...

呢隻牌子好用