有冇人呢幾日去左玩鐵路車

sangsangboy
|
想知凍吾凍呢
ada_fung
|
回覆 sangsangboy 的帖子

我老公昨天響 Seoul 番嚟, 市區凍&乾.

BeBe媽媽
|
朋友在首爾,佢唔怕凍。而家行緊山
地下有小小雪。

我星期六去鐵路單車。或者你到時PM問我
wcpcelia    發表於 18-12-17 14:59
marco5535
|
sangsangboy 發表於 18-12-17 09:36
想知凍吾凍呢

剛回港.零下ll度.有寒風.超好玩.但要做蒙面超人。我哋要带埋D罩玩.
sangsangboy
|
marco5535 發表於 18-12-17 14:52
剛回港.零下ll度.有寒風.超好玩.但要做蒙面超人。我哋要带埋D罩玩.

零下2度? 想問會吾會吹到好辛苦?
帶普通口罩可以嗎
BeBe媽媽
|
回覆 marco5535 的帖子

零下11度好嚇人啊!我會做足準備,面罩連護耳
當日會帶埋預備滑雪用既講目鏡
帽啦.....哈哈哈

請問你覺得點好玩呀?
我有睇過啲片段係好開心既
同埋話大約踩半小時就唔洗點踩
sinpop
|

如果帶普通太陽鏡擋風夠唔夠呢
marco5535
|
sinpop 發表於 18-12-17 20:08
如果帶普通太陽鏡擋風夠唔夠呢

我哋都係咁樣裝束

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊
marco5535
|
BeBe媽媽 發表於 18-12-17 19:13

零下11度好嚇人啊!我會做足準備,面罩連護耳

全長好似係8.4公里.但踏咗ㄧ半路程.再轉乘路軋火車去终㸃.吾太辛苦.但有段落斜位吾駛踏.之後到平路.4個人ㄧ齊踏你望我對脚.我又望你對脚.超開心.
wcpcelia    發表於 18-12-18 11:54
BeBe媽媽    發表於 18-12-18 00:50
happykk
|

你有冇預先上網買定飛?
marco5535
|
happykk 發表於 18-12-17 23:50
你有冇預先上網買定飛?

我上綱訂l日團加食ㄧ餐春川雞
happykk
|
marco5535 發表於 18-12-18 12:02
我上綱訂l日團加食ㄧ餐春川雞

Thx, 我包車去
marco5535
|
happykk 發表於 18-12-18 12:34
Thx, 我包車去

如果有6人以上包車係最經濟的.
BeBe媽媽
|

我剛剛玩左喇,三個景點:南怡島6度 唔凍,但無咩睇,
唯一有個小小雪山堆(應該係人造)
啲小朋友玩到超開心,唔肯走,
所以未有機會睇清楚南怡島。
然後去江村鐵路單車,真係超好玩,
3人一架車,kkday最後無叫補差價,
我果段時間啲人傻架,不停快踩追上,
想慢慢玩都唔得,無停過腳。但好好玩,
手指有點凍,但手套、帽、面掉罩都唔洗用。
夜晚晨靜夜燈,好靚,但人太多,
好難攞位影相。尾站得75分鐘太短,唔夠。