自由講場

跳至

首頁
23456...8

尾頁

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

skytobb 發表於 18-12-18 08:16
政策成日改 但返大陸開戶唔駛大陸住址証明嗎?
朋友早兩日搞完,
去國貿工商銀行,唔洗深圳地址,3000人仔開戶

大宅

BK Milk勳章

MsBusy 發表於 18-12-18 08:47
朋友早兩日搞完,
去國貿工商銀行,唔洗深圳地址,3000人仔開戶

伯爵府

回覆樓主:

首先開通大陸wechat (叫人轉0.1比我)之後綁香港信用咭,開到

子爵府

2024年龍年勳章 畀面勳章

我都係用香港信用卡開通,剛剛試過收利是和SEND都沒有問題啊

男爵府

nms 發表於 18-12-18 08:59
首先開通大陸wechat (叫人轉0.1比我)之後綁香港信用咭,開到

開到。但要入大陸卡先用到餘額。

男爵府

hcsee2007 發表於 18-12-18 09:00
我都係用香港信用卡開通,剛剛試過收利是和SEND都沒有問題啊

又改了

別墅

我打電話去wechat 客戶服務問,要完善身份,一定要綁定大陸戶口,香港信用卡唔得!

珍珠宮

mghyw 發表於 18-12-18 17:40
我打電話去wechat 客戶服務問,要完善身份,一定要綁定大陸戶口,香港信用卡唔得!
...

冇大陸戶口 點搞 後日要去

大宅

回覆樓主

我剛收大陸利是,開左叫我認証,入香港信用卡資料,入完又收我0.1港幣,收左都係切換唔到地區,跟住又返出去再㩒多次利是,又係要入信用卡資料,多咗地址位要填,又再收我¥0.35手續費,跟住就可以切換地區了,好啦我切換左大陸地區,又再去咁多次利是,就又係叫我完善信用咭資料,我又再入,就話我呢張咭已經綁定左,跟住發現餘額係冇得增值嘅,我諗上大陸用嘅時候只可以用信用卡掛

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

咩~ 發表於 18-12-19 00:45
我剛收大陸利是,開左叫我認証,入香港信用卡資料,入完又收我0.1港幣,收左都係切換唔到地區,跟住又返出去 ...

咁要充值去餘額先用到! 信用咭係開戶用, 比唔到錢架

珍珠宮

cattz288 發表於 18-12-19 01:03

咁要充值去餘額先用到! 信用咭係開戶用, 比唔到錢架

Wechat唔可以好似支付宝咁用信用卡俾錢嘅咩

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

creambb 發表於 18-12-19 13:14
Wechat唔可以好似支付宝咁用信用卡俾錢嘅咩

wechat國內銀包付款只support國內戶口咭!香港人想用, 一係開國內戶口, 一係搵找換店增值!
放下自在

珍珠宮

cattz288 發表於 18-12-19 13:28
wechat國內銀包付款只support國內戶口咭!香港人想用, 一係開國內戶口, 一係搵找換店增值!
...

Thanks

禁止訪問

回覆樓主:

水晶宮

咩~ 發表於 18-12-19 00:45
我剛收大陸利是,開左叫我認証,入香港信用卡資料,入完又收我0.1港幣,收左都係切換唔到地區,跟住又返出去 ...

你冇開大陸戶口,只可以去香港找換店增直

珍珠宮

ddkaka 發表於 18-12-19 13:39
你冇開大陸戶口,只可以去香港找換店增直

我搵人俾利是開咗,之後要驗證中國大陸身份證,係咪入回鄉證?

水晶宮

好媽媽勳章

回覆樓主:

我香港戶口原本綁左張香港信用卡,早2星期諗住過錢俾女,佢要我再入卡資料,但都係過唔到。之前試過係得。
於是我解綁之後張卡再綁唔返 (暫不支持此卡)
我 email左香港客服,等覆

水晶宮

creambb 發表於 18-12-19 15:37
我搵人俾利是開咗,之後要驗證中國大陸身份證,係咪入回鄉證?

唔係,要入香港信用卡資料,就開通到大陸錢包

珍珠宮

ddkaka 發表於 18-12-19 16:00
唔係,要入香港信用卡資料,就開通到大陸錢包

Thanks, 再試

大宅

回覆樓主:

有人可幫忙給紅包我開通大陸錢包?

首頁
23456...8

尾頁

跳至