自由講場

跳至

首頁
34567...8

尾頁

大宅

回覆樓主:

咁其實要有大陸户口定香港信用卡已可呢?

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

ebhaaoff 發表於 18-12-19 16:27
咁其實要有大陸户口定香港信用卡已可呢?

之前係香港信用咭就ok, 可能呢期又改左!
放下自在

珍珠宮

2024年龍年勳章

cattz288 發表於 18-12-19 16:29

新例:香港錢包大陸可用。

子爵府

虎到金來勳章 好媽媽勳章 畀面勳章

依期一定要綁埋大陸銀行卡,先可以開通到大陸錢包用,如果有朋友有大陸銀卡,叫佢幫你綁卡,綁完轉到數比人又收到紅包就可以解綁!

大宅

cattz288 發表於 18-12-19 16:29

咁又聽到要大陸住址先可以開大陸銀行户口,但朋友又話不用,開張大陸電話卡便可以開到大陸銀行户口?

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

ebhaaoff 發表於 18-12-19 16:35
咁又聽到要大陸住址先可以開大陸銀行户口,但朋友又話不用,開張大陸電話卡便可以開到大陸銀行户口?
...

icbc都唔駛要國內地址!
放下自在

大宅

momofish2002 發表於 18-12-19 16:33
依期一定要綁埋大陸銀行卡,先可以開通到大陸錢包用,如果有朋友有大陸銀卡,叫佢幫你綁卡,綁完轉到數比人 ...

咁解挷完以後点入錢?

象牙宮

panda361 發表於 18-12-19 16:33

只限部分app咋!
放下自在

子爵府

ebhaaoff 發表於 18-12-19 16:37
咁解挷完以後点入錢?

都係要人轉錢比你,反正你綁香港信用卡都你用唔到的。

男爵府

回覆 momofish2002 的帖子

一張大陸銀行咭可綁2個戶口, 我有陸銀行戶口, 阿女無, 係咪可以用我張咭綁佢個微信戶口(大陸), 我幫佢開左香港微信戶口, 但右上角見唔到轉大陸戶口個欄. 要點做呢.

象牙宮

甜姐兒 發表於 18-12-19 17:03

一張大陸銀行咭可綁2個戶口, 我有陸銀行戶口, 阿女無, 係咪可以用我張咭綁佢個 ...

send個人仔利是去女ac
放下自在

伯爵府

2018父親節勳章 2018復活節勳章 wyeth冷知識勳章 醒目開學勳章

panda361 發表於 18-12-19 16:33

買喜茶可以!

子爵府

cattz288 發表於 18-12-19 17:14
send個人仔利是去女ac

宜家send個人仔利是比人開個大陸錢包係唔得,要做多一樣野,就係要綁大陸卡,依幾日都有朋友想開定大陸錢包放假上大陸用,但最後都要綁大陸卡先可收到利是!

珍珠宮

ddkaka 發表於 18-12-19 16:00
唔係,要入香港信用卡資料,就開通到大陸錢包

唔好意思我仲想問下增值係咪去找換店入人仔定港幣?7仔增值得嗎?

子爵府

甜姐兒 發表於 18-12-19 17:03

一張大陸銀行咭可綁2個戶口, 我有陸銀行戶口, 阿女無, 係咪可以用我張咭綁佢個 ...

你張大陸卡幫你女綁咗戶口,開通後,轉到錢收到錢就可以解綁,唔洗綁卡都用到!
首先要綁咗一次先!
我都係咁樣幫朋友整!

象牙宮

momofish2002 發表於 18-12-19 17:19
宜家send個人仔利是比人開個大陸錢包係唔得,要做多一樣野,就係要綁大陸卡,依幾日都有朋友想開定大陸錢 ...

樓上咪話佢已經有戶口咯~
放下自在

子爵府

ddkaka 發表於 18-12-19 16:00
唔係,要入香港信用卡資料,就開通到大陸錢包

依期有朋友咁做得,但新裝的新開微信用戶綁香港信用卡就開通唔到大陸錢包,唔知點解,但我幫朋友試綁咗幾張佢哋唔同既香港信用卡都唔得,之後用我張大陸銀行卡幫佢哋綁就攪掂,幫佢哋開通到大陸錢包,我就解綁返我張卡,宜家佢哋無綁卡都用到!

大宅

回覆樓主:

剛剛試咗,認到香港信用卡,但最後要入大陸電話號碼,所以失敗咗

男爵府

docomo 發表於 18-12-17 21:33
點解d規矩成日變㗎?

規矩冇變,若沒綁定大陸銀行卡,收、發紅包只能到一定額度。身份認證係唯一選擇

象牙宮

momofish2002 發表於 18-12-19 17:26
依期有朋友咁做得,但新裝的新開微信用戶綁香港信用卡就開通唔到大陸錢包,唔知點解,但我幫朋友試綁咗幾 ...

竟然唔駛對名就綁到??
放下自在

首頁
34567...8

尾頁

跳至