自由講場

跳至

首頁

尾頁

水晶宮

2018復活節勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

真係好無辜

菲警收到情報叫晒幾間電視台去拉人, 電視台係影到第一次去搜個背包係冇嘢 , 轉一陣隻緝毒犬聞就有發現, 擺明係菲警見叫晒電視台去報, 無理由無功而還, 所以老屈呢幾個港人, 佢地家屬有晒人証物証, 個官都唔知點判, 佢地原本好有信心一定win硬, 點知.......真係好慘, 希望香港政府可以幫到佢地

男爵府

開心吸收勳章 認識瑞士牛牛第一回 畀面勳章 hashtag影視迷勳章

好似話告制毒那班人就無罪放了,只是告那幾個香港人

Poyau    發表於 18-12-17 12:40

寶石宮

2023年兔年勳章

回覆樓主:

JD930    發表於 18-12-18 10:31

水晶宮

mohatman 發表於 18-12-17 12:09
好似話告制毒那班人就無罪放了,只是告那幾個香港人

唔係呀, 係告唔入佢地制毒罪, 告佢地藏毒

其實成件事疑點重重, 攞明砌生豬肉

公爵府

hellohelloruby 發表於 18-12-17 11:50
真係好無辜

菲警收到情報叫晒幾間電視台去拉人, 電視台係影到第一次去搜個背包係冇嘢 , 轉一陣隻緝毒犬聞 ...
希望香港政府可以幫到佢哋,早日返港同家人團聚,仲有之前出書嗰位,希望香港政府都幫到佢,無晒消息唔知佢而家點

男爵府

回覆樓主:

琥珀宮

畀面勳章

hellohelloruby 發表於 18-12-17 11:50
真係好無辜

菲警收到情報叫晒幾間電視台去拉人, 電視台係影到第一次去搜個背包係冇嘢 , 轉一陣隻緝毒犬聞 ...

邊度睇到段片呢?會唔會背包有暗格(純粹靠估),所以初初搜唔到,緝毒犬聞到先搜到呢?

水晶宮

littlesister 發表於 18-12-17 13:04
邊度睇到段片呢?會唔會背包有暗格(純粹靠估),所以初初搜唔到,緝毒犬聞到先搜到呢?
...

段片應該唔公開, 菲警叫晒人嚟又冇料到怕瘀所以嫁禍

公爵府

hellohelloruby 發表於 18-12-17 21:32

咁你要假設佢地有準備會無功而返,所以隨身帶住毒品,方便插贓。

大宅

littlesister 發表於 18-12-17 13:04
...

我覺得似係插贓嫁禍多。第一,捉人就捉人點解要叫埋電視台去拍片? 第二, 四個人由香港飛去菲律賓再開船返到大陸,只係為咗運一磅幾嘅毒?人工都唔夠啦,講出嚟都唔合邏輯。

hellohelloruby    發表於 18-12-18 10:48

琥珀宮

畀面勳章

hellohelloruby 發表於 18-12-17 21:32

但我見好多人話睇左片信係嫁禍,以為好易睇到添

琥珀宮

畀面勳章

crazygal 發表於 18-12-17 22:00
我覺得似係插贓嫁禍多。第一,捉人就捉人點解要叫埋電視台去拍片? 第二, 四個人由香港飛去菲律賓再開船 ...

係有疑點,但換轉角度諗下,如果冇可靠情報又點會搵埋電視台影呢?而且如果要設局屈人,屈菲記照理冇咁麻煩囉

珍珠宮

好媽媽勳章

回覆樓主:

其實話菲警插贓嫁禍係好大指控,我覺得好難打得甩
自由.自由,多少罪惡假汝之名以行

琥珀宮

真係好無辜

今朝我有聽《千禧年代》,涂生講到佢係現場一樣,網上段片第一次影個背囊打開哂冇野,但鏡頭一轉就影有包粉大大包放係背囊面,但成段片唔連貫,同意係有疑點,但司法權傾向警權係呢類國家特色,殖民時期香港都係咁架,係今時今日改變風向啫。

只可以講香港人最好避免到菲律賓,咁耐以來,冇一單上訴成功案件。係菲律賓被拉,可以講唔死都一身潺,香港特區政府做到嘅野唔多,大陸亦唔會因為幾個國民同菲律賓政府反面,尤其杜特爾特上場後,關係改善,北京唔會摧毀此種關係,所以就算救,都只能用地下方法,即獄中生活好啲,坐到等行為良好特赦,打官司根本係等同扔錢入海。

JD930    發表於 18-12-18 10:32

水晶宮

好媽媽勳章 畀面勳章

回覆樓主:

大家唔好再去菲律賓,呢個地方好恐怖!..

禁止訪問

珍珠宮

虎到金來勳章 畀面勳章

段片最初影到所謂搜袋, 只係一名被告自己將背囊的物件倒出黎, 但段片似乎唔能夠證明背囊有無暗藏其他野係裏面, 而且警察亦無可能就咁算唔再搜清楚。

瑪瑙宮

虎到金來勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

有暗格都摸唔到咁大個紙袋?
唔會卦

個袋都幾大下,盲都摸到
無理由第一次發現唔到

男爵府

cinda72. 發表於 18-12-18 00:40
逃緊生講既野就算把啦,佢都唔知1年7幾多鑊
呢單野,我唔敢跟車太貼,果幾個港人咁樣出 ...

絕對同意 正常人點會合法入境非法出起,逃生講嘅嘢就算把喇

瑪瑙宮

虎到金來勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

sumlam 發表於 18-12-17 23:18
其實話菲警插贓嫁禍係好大指控,我覺得好難打得甩

判港人win
咪姐係話菲警插贓

所以無可能比港人win
如果唔係包嘢掂解釋

佢地4個黑仔

首頁

尾頁

跳至