論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

別墅

姐姐住果個島無直飛,咁買張飛馬尼拉機票比佢,佢自己訂轉機機票?第二程比錢嗎?

大宅

睛靈勳章

Harriethung 發表於 18-12-17 12:02
姐姐住果個島無直飛,咁買張飛馬尼拉機票比佢,佢自己訂轉機機票?第二程比錢嗎?
...

工人自己安排買內陸機票, 然後僱主俾回相關費用, 我就係咁處理.

大宅

Harriethung 發表於 18-12-17 12:02
...

之前 Davao 未有直航前,我喺zuji 度訂

雲母殿

虎到金來勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 想生BB熱投 DHA勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 貢獻勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

可睇番內陸機的大約價錢, 佢去到機場自己買內陸機票....
其實好多姐姐都係咁做, 根本平D架

水晶宮

回覆樓主:

我在香港一次过訂hkg - MNL 及果程內陸机 (试过康泰、hutchgo, zuji) 。
上網search 工人原居地最近的機場名稱、代號, 上cebu pacific 或philippines Airlines, 就知一日有幾多班机來往mnl 及呢個機場。

別墅

其實佢第一日黎到就話我知佢係stay 係馬尼拉的auntie 到,但我果程內陸機折現比佢咪益左佢?

寶石宮

2023年兔年勳章

Harriethung 發表於 18-12-17 17:41
其實佢第一日黎到就話我知佢係stay 係馬尼拉的auntie 到,但我果程內陸機折現比佢咪益左佢?
...

坐船得唔得?

別墅

Poyau 發表於 18-12-18 01:33
坐船得唔得?

我決定訂埋第二程機票比佢,佢唔撘佢嘅事。
不過我怕炒佢果日,佢又要咁又要咁。

wcpcelia    發表於 18-12-18 10:38

水晶宮

Harriethung 發表於 18-12-18 08:46
我決定訂埋第二程機票比佢,佢唔撘佢嘅事。
不過我怕炒佢果日,佢又要咁又要咁。
...

你炒工人, 若你在未問过佢的情況下出張機票比佢, 小心佢玩嘢話唔想在果日飛 (什至係唔飛, 要求以錢代机票)。到時你可能要補錢改机票, 什至係嘥咗套機票。

別墅

birdbird 發表於 18-12-18 10:25
你炒工人, 若你在未問过佢的情況下出張機票比佢, 小心佢玩嘢話唔想在果日飛 (什至係唔飛, 要求以錢代机票) ...

係呀,所以個新agent 叫我問左佢想邊日飛先再買機票。不過我怕佢到時又話要現金代機票。

水晶宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章

回覆樓主:

要比,我菲姐都係,所以機票好貴。

首頁

尾頁

跳至