自由講場

跳至

首頁

尾頁

珊瑚宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章 畀面勳章

7位數??老實..係一百萬定9百萬?
100萬...其實比你用5年左右..就神沙都冇晒啦...

如果只係你個人頂唔順..
不如先去搵份工...
擴濶番自己既生活先...
或者..返工後..冇睇老公睇得咁重..
自己過得開心就話之佢...

工作後..真係覺得要放生自己...
先慢慢打算...
到時你有入息...又有7位數...
錢會見洗好多的..起碼每月就生錢入先...

個人覺得男人難頂...如果唔係包二奶,賭同吸毒...
只係厭左....都可以等等...慢慢計劃...
因為男人再難頂..你都要做有個窩先...
HK地...依家要有個窩好難架...
計劃好有個窩先好D

大宅

月希 發表於 18-12-17 21:00

水晶宮

靚豬豬 發表於 18-12-17 15:14
可以咖,因為婚姻狀況有變,只要証明你離左婚,個小朋友撫養權判左比你,你就可以同小朋友申請公屋 :for ...

但佢有7位數私己喎,仲可以申請咩?

子爵府

我是水瓶座 發表於 18-12-17 14:59
我吾會活得辛苦,我有7位數字私己

比2萬家用儲到7位數字私己$,好厲害

水晶宮

李露眉 發表於 18-12-17 15:10
呢個應該係未離婚既價錢,
離左婚..如果都俾2萬,

我都想講,我都想有人比兩萬家用我

水晶宮

畀面勳章

20162016 發表於 18-12-17 21:45

但佢有7位數私己喎,仲可以申請咩?

又係喎

子爵府

我是水瓶座 發表於 18-12-17 14:59
我吾會活得辛苦,我有7位數字私己

要租屋好快洗咗去, 慢慢搵, 搵啱先搬。 簽任何文件前望清楚先。

侯爵府

靚豬豬 發表於 18-12-17 15:19
真咖,你可以上房署個網頁睇

有7 位數字私己、已經申請不到公屋
成功的人放眼於機會,失敗的人放眼於障礙。 生命長短我無法控制,但內容就可以由我發揮!

伯爵府

月希 發表於 18-12-17 21:00

大宅

回覆樓主:

如果係暫住下,可以租服務式住宅,等搵到野做先再搵屋

別墅

回覆樓主:

我們已有共識會一齊行落去,呢件事令我哋老公婆覺得個女大個了,她做了中間人同爸爸講我嬲什麼又同我講個家已經冇一個人吾想再冇多一個,問我可吾可以吾走一家四口要永遠一齊,佢都知他爸爸好難頂知我辛苦,但爸爸都好辛苦的工作又有壓力,我心軟了。

回想我真的好幸福吾駛做食得飽著得暖,仔女又孝順老公又顧家比2萬一個月我又吾駛交租交水電煤只用來買下餸比零用錢個仔同補習費,每個月用Cash最多6千蚊到我每月入9000入自己私人戶口。咁既生活真係好令人羡慕但我吾係想要呢D 我有同老公講希望佢真係可以同我磨合到。

子爵府

我是水瓶座 發表於 19-2-3 17:46
我們已有共識會一齊行落去,呢件事令我哋老公婆覺得個女大個了,她做了中間人同爸爸講我嬲什麼又同我講個家 ...

加油jm.,,唔知你咩原因本身打算離婚,但如果可以挽救既,就唔好諗返之前,以後既日子兩個一齊再努力去經營呢段婚姻。

人係會因為經歷而改變,希望你地往後既日子都可以開開心心一家平安健康

珍珠宮

我們已有共識會一齊行落去,呢件事令我哋老公婆覺得個女大個了,她做了中間人同爸爸講我嬲什麼又同我講個家 ...

反正申請唔到公屋,搬出去d囝囡又要一齊捱,修補到關係就修補啦,最好既結局

公爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

既然宜家雙方都肯再努力行落去,就大家忘記過去,新嘅一年新嘅開始。
親子王國已刪除閣下簽名檔內容,煩請自行檢視頭像、頭銜、暱稱,如帶有廣告或宣傳推介成份,應立即修改或刪除,否則可被封鎖戶口,謝謝合作。

子爵府

好媽媽勳章

回覆樓主:

比我會揾左工先,返定左,起碼個人有安全感,有積蓄都要慳住用啦,人到咁上下age,好難講。
大家都對住咁耐,都唔差d時間啦,然後再去揾屋。
其實,咁情況應該隻佬搬啦。。。
仔女過18已成年,不用判,簡單d,但真心提示,不能擔保會每月都2萬。人這種動物,信得過咩!?

別墅

金金人 發表於 19-2-3 18:15
加油jm.,,唔知你咩原因本身打算離婚,但如果可以挽救既,就唔好諗返之前,以後既日子兩個一齊再努力去經營 ...

好窩心thanks

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

一家齊心
不要從別人的嘴裡去認識我

大宅

回覆樓主:

如不是有小三而要離婚,何必呢?如現無業建議寄情工作,做下運動,扮下靚,仔女大咗總要想想餘下人生點過,唔一定要靠男人,但不致於必要離婚吧~

水晶宮

育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章

冥冥中自有主宰

翡翠宮

2024年龍年勳章 牛年勳章

回覆樓主:

如租劏房要注意有冇封左走火通道間房及唔好有單身男人住。

如唔怕舊樓,一房或開放式8千都夠,但不包水電煤。管理费要求業主俾。

你FTM,廿年冇做野,四十多歲要再找工預左係低收入。如有一日ex反口唔再俾2萬或佢退左休負担唔倒,你仍夠用嗎?女人平均年齡係八十,老左病痛多,有d貴药或用品,公立医院都冇津貼,可燒不少錢。

祝你一切順利!

首頁

尾頁

跳至