自由講場

跳至

首頁

尾頁

水晶宮

2018復活節勳章 育兒性格勳章 畀面勳章

kimasa 發表於 18-12-17 13:06
香港兒童醫院明日啟用,初期只提供專科門診服務,已有200多名兒童轉介到該院覆診,住院則要明年才投入服務 ...

公爵府

好媽媽勳章

c9ha 發表於 18-12-17 16:02
同大口環根德兒童醫院一樣,唔係因為阿女有事,真係永遠唔會踏足大口環呢個地方 ... 另一種體驗 ...
...

大口環現在不只是兒科,其他科(成人)如骨科都會用醫院病科和手術室。

男爵府

c9ha 發表於 18-12-17 16:25
係呀,真係要珍惜 ...
我有諗過搬去中西區,為近大口環同瑪麗 ...
人地因為校網搬屋,我就為醫院網搬屋 . ...

我係為左間特殊學校(肢體傷殘)而搬返中西區,學校好不在講,賺左大口環&瑪麗醫院既好服務,應該早早搬回來。新界西醫院實在...太多人了。

男爵府

methy 發表於 18-12-17 23:01
我係為左間特殊學校(肢體傷殘)而搬返中西區,學校好不在講,賺左大口環&瑪麗醫院既好服務,應該早早搬回 ...

我住港島另一個區呀,用另一間醫院呀 ... 我都有諗過大口環間肢體相殘特殊學校,但阿女會中度,唔知得唔得 ...

男爵府

c9ha 發表於 18-12-17 23:05
我住港島另一個區呀,用另一間醫院呀 ... 我都有諗過大口環間肢體相殘特殊學校,但阿女會中度,唔知得唔得 ...

我當年參觀哂全港各區肢體傷學校,最終最喜歡呢間,事實亦係我做得最正確既決定,升小一前有評估,符合就入到,因為係跟地址,我係突登搬返去,我仔智力正常,主要肢體問題。想知多d可以pm交流。

男爵府

methy 發表於 18-12-17 23:11
我當年參觀哂全港各區肢體傷學校,最終最喜歡呢間,事實亦係我做得最正確既決定,升小一前有評估,符合就 ...

首頁

尾頁

跳至