講鬼故

sweetiesbear
|
故事一

朋友A係單親媽媽,大肚陣痛call白車時,屋企得佢一個人,因為佢一個人住,見到有男人影喺房門好急婇急咁徘徊,後來生左個女、個女體格好似男人咁打得

(其實我見隔離有人講鬼,我又講下)
Koala_Chu
|
等更多分享
Lopopo
|
sweetiesbear 發表於 18-12-17 13:20
故事一

朋友A係單親媽媽,大肚陣痛call白車時,屋企得佢一個人,因為佢一個人住,見到有男人影喺房門好急 ...

想睇
仲有無分享
petitsomeone
|
坐等更多分享。

(其實好驚……但第一個唔恐怖,所以敢睇)
|
故事二

其實我都怕講左比親戚睇到、簡略講

啊嫲離世後、有一日我夢見她用我聽不明白語言指手劃腳、意思大概係要一張沙發、後來我告訴啊媽、啊媽同姑姐講、原來咁多年來都無人燒過沙發畀啊嫲。

幾年後我又夢見佢、佢今次話要一張麻雀枱、我同啊媽講、啊媽二話不說就燒畀佢

不久後我又發見佢、今次我坐喺上次燒畀佢張沙發上、隔離有幾個灰灰白白的人打麻雀、有一個啊婆一個啊伯一個約10歲男孩和一個年輕女孩。夢中啊嘛講我地燒比佢d野佢已經收到好開心(其實都唔係我燒的)仲叫我原諒老豆(有d原因)話老豆仲有幾年就走,孝順下佢如果可以。(其實我都好奇怪、佢生前唔識廣東話

|
(其實我都好奇怪、佢生前唔識廣東話點解我夢裡會明佢意思)

後來我向神主牌講、啊嫲你要報夢報畀第二個啦
因為我地同親戚關係好疏離、幾年見唔到一次
啊嫲就無再搵我了

幾年後我老豆走了
我媽喺老豆走前幾日夢中見到奶奶好開心話要接個仔走

後來在老豆遺物中
我在到一張黑白相
原來我老豆有一個啊哥小時候病死
而呢個小男孩就係N年前夢中見到佢地打麻雀果個男孩
果一刻我都心寒左一日

Poyau
|
咁02
waic
|
返去先睇
kaman0617
|
sweetiesbear 發表於 18-12-17 14:27

後來我向神主牌講、啊嫲你要報夢報畀第二個啦 ...

故事二
boccioni
|
sweetiesbear 發表於 18-12-17 14:27

losttoa
|
隔離邊度有人講?想知乜post ,個名係咩?
Ho_BB
|
syne403
|
losttoa 發表於 18-12-17 17:52
隔離邊度有人講?想知乜post ,個名係咩?
樓主講緊我個post,但我唔信有鬼

docomo
|

呢樣講得通,因為有師父話人鬼係用腦電波溝通,所以就算唔同國籍/語言,都可以溝通到。
tsung
|
第二個
kk300
|
第二個故事
|
lovelycats1
|
仲有無呀?又要驚但又好想睇呀!
VivienMan
|
等分享,
cakii
|
come on