女女訓教磨牙

|
想請問大家小朋友夜晚訓教會磨牙嗎?因為咩原因呢?
我要做媽媽
|
小朋友經常磨牙嘅話,我建議你都係帶佢去睇下醫生啦
ChingyanPang
|
我個女以前會可能係熱氣。但我注意到佢可能係消化吾好,例如晚餐之後好快上床訓根本就未完全消化左d 晚飯。跟住我就試下飯後2 小時後先上床訓又好似好d . 如是者一星期後就無了
|
我要做媽媽 發表於 18-12-17 22:20

哩兩晚又冇 不過如果keep 住係甘 我都會問下醫生
|
ChingyanPang 發表於 18-12-18 08:52
我個女以前會可能係熱氣。但我注意到佢可能係消化吾好,例如晚餐之後好快上床訓根本就未完全消化左d 晚飯。 ...

我媽都有甘講 叫我煲下7星茶。或者我試下你既方法.Thanks
ChingyanPang
|
零 發表於 18-12-18 10:08
我媽都有甘講 叫我煲下7星茶。或者我試下你既方法.Thanks

不用客氣
hoganbaby
|
我要做媽媽 發表於 18-12-17 22:20

係,磨牙有好多種原因嘅,腸胃唔好又會,維生素缺乏又會,所以問下醫生好啲
RubyYu07
|
磨牙原因有好多,問下醫生好D
|
RubyYu07 發表於 18-12-18 16:43
磨牙原因有好多,問下醫生好D

謝謝你的意思。安全起見!我會同佢去睇醫生
GCHK
|
磨牙原因都幾多,可能睇醫生穩陣D
|
GCHK 發表於 18-12-19 10:36
磨牙原因都幾多,可能睇醫生穩陣D

係丫 睇左醫生 話如果唔係長時間磨牙就冇問題 其實都係抒發壓力
bchuma
|
有可能缺鈣
|
bchuma 發表於 18-12-23 23:10
有可能缺鈣

都幫佢補下鈣 睇下有冇改善
hoganbaby
|
零 發表於 18-12-18 10:07
哩兩晚又冇 不過如果keep 住係甘 我都會問下醫生

咁繼續留意,覺得唔妥就問下醫生
bchuma
|
零 發表於 18-12-24 00:00
都幫佢補下鈣 睇下有冇改善

嗯嗯 補一下
GCHK
|
零 發表於 18-12-23 20:02
係丫 睇左醫生 話如果唔係長時間磨牙就冇問題 其實都係抒發壓力

咁樣亞,咁就可以放鬆D喇