孕中期嘴唇邊超級乾

dunuknow_ww
|

每晚已經用保濕gel,又用精華溝果油,我個嘴唇四周仲係乾到甩皮,起白邊,部分發紅,查親野同食完野都好喇好痛。
早幾日睇左普通家庭醫生,醫生只係開左aqueous cream,叫我一日查三次,但我好快又乾,唔密查真係唔掂,但只能舒緩一下。網上search過又話唔可以長期用,會令皮膚病惡化,唔知有無根治嘅方法?

JD930
|
dunuknow_ww 發表於 18-12-17 14:36
每晚已經用保濕gel,又用精華溝果油,我個嘴唇四周仲係乾到甩皮,起白邊,部分發紅,查親野同食完野都好喇好 ...

我都想知道,點搽都係好乾
Cindy曾
|
dunuknow_ww 發表於 18-12-17 14:36
每晚已經用保濕gel,又用精華溝果油,我個嘴唇四周仲係乾到甩皮,起白邊,部分發紅,查親野同食完野都好喇好 ...

我又係喔!有乳液,擦完訓覺啦,點解呀?
我要做媽媽
|
搽潤唇膏都唔得亞?
she811
|
即系咀定咀以外的地方?如果系咀以外試下厚fu D超補水的mask得唔得
cherrylee1105
|
應該未必關陀仔事
呢輪天氣超乾燥
GCHK
|
可能係天氣太乾燥喇,飲多少少水
FifiYeung_FB
|
回覆 dunuknow_ww 的帖子

睇中醫....我之前都係咁....可能食D維他命熱氣...同埋可以用VASELINE ROSY LIP果隻幾好..我成個月先好番咋
Puddingmman
|
一發現bingo就緊 fancl 既護膚品,夏天用到直家都無干,可以一試呀
haha748494
|
我就用DHC潤唇膏。
暴風女神HKG
|

https://www.facebook.com/1596749557089487/posts/1774342355996872/
有左b用呢個啦!好安全!醫生介紹
wowobibi
|
暴風女神HKG 發表於 18-12-20 00:50
https://www.facebook.com/1596749557089487/posts/1774342355996872/
有左b用呢個啦!好安全! ...

lee隻邊度有得買呀?
cchippp
|
我都係咁,成隻污咀狗咁,不過我只係有搽自己搽開嘅乳液,唔搽防曬唔搽粉底喺嗰個位,感覺上好dd
到而家孕後期又好返好多啦,加油
暴風女神HKG
|
wowobibi 發表於 18-12-20 01:21
lee隻邊度有得買呀?

中環戲院里地下美心對面
RubyYu07
|
我果时啱好係夏天,又唔多覺會喔
暴風女神HKG
|
wowobibi 發表於 18-12-20 01:21
lee隻邊度有得買呀?

有去買嘛?
KKasKK
|

呢枝幫到妳,我習慣臨訓前搽

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊
ChansBB
|

你搵人買Amway果支潤唇膏呀
好work
wowobibi
|
暴風女神HKG 發表於 18-12-24 15:48
有去買嘛?

無呀~因比較遠
hoganbaby
|
cherrylee1105 發表於 18-12-17 20:52
應該未必關陀仔事
呢輪天氣超乾燥

係,呢排啲天氣又反常,凍下又熱下