跳至

首頁

尾頁

大宅

打算移民英國, 原本想住細城市如Exeter/Cardiff , 其實如果呢兩個城市, 搵一般超市收銀/送外賣易唔易? (TARGET 15000-18000鎊年收入)..如果識駕駛會唔會易D搵工?
定去呢D鎮仔好難搵工做? 一定要去大城市如伯明罕/曼市 先易D搵工?

(英文, 一般香港大學生水平, 一定唔算LOCAL 水平, 但普通溝通可以)

會唔會4X幾歲人, 好難搵工呢?

洋房

我都想知,正準備申請T1E,暫時目的地係曼城,感謝有識之仕分享!

大宅

raysuen 發表於 19-3-6 14:43
我都想知,正準備申請T1E,暫時目的地係曼城,感謝有識之仕分享!

曼城/LONDON/伯明罕 都OK 啦...大城市...係曼城人工低D

洋房

回覆 raysuen 的帖子

唉,噚晚得知英國T1E將會係月尾改例,好失望!

大宅

ruudi82 發表於 18-12-17 14:55
打算移民英國, 原本想住細城市如Exeter/Cardiff , 其實如果呢兩個城市, 搵一般超市收銀/送外賣易唔易? (TAR ...

如果有大學生水平英文溝通到就唔洗做超市、送外賣……果D人工低D,可能只得最低工資……如果識英文,又識普通話,又有香港工作經驗,可以揾到請識中文嘅工如 merchandiser, purchaser 同內地對口的文職工。可以上求職網了解下,見有工要請識中文的。
www.indeed.co.uk
你有上天堂的把握嗎?

首頁

尾頁

跳至