自由講場

跳至

首頁

尾頁

用戶要求終止服務

HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 開心吸收勳章

miriam 發表於 18-12-17 19:28
齊齊加油, 唔好斷龍

男爵府

miriam 發表於 18-12-17 20:14
食多少少肉應該有幫助

可能是飲咖啡問題。話會影響鐵質吸收

大宅

miriam 發表於 18-12-17 20:15
咁大鑊,唔好亂黎丫

所以之後無捐過

王國長老

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 減齡達人勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 KMALL特別版勳章

dreamboy_man 發表於 18-12-17 21:14
可能是飲咖啡問題。話會影響鐵質吸收

我每朝都要飲回魂啡

任何人士未經本人同意不得轉載本人所發表之文章到任何媒體 (包括報章、雜誌及網站)

各位~~~我唔會介紹補習社或興趣班, 唔使 PM 問我呀, 我係唔會覆架~~~

王國長老

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 減齡達人勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 KMALL特別版勳章

cherrie221 發表於 18-12-17 21:17
所以之後無捐過

任何人士未經本人同意不得轉載本人所發表之文章到任何媒體 (包括報章、雜誌及網站)

各位~~~我唔會介紹補習社或興趣班, 唔使 PM 問我呀, 我係唔會覆架~~~

男爵府

miriam 發表於 18-12-17 21:55
我每朝都要飲回魂啡

我都係

大宅

我上次都係,俾左鐵丸,我好驚訝,因為係第一次被拒絕

伯爵府

我因為血色素問題
已經好多年無捐

男爵府

2024年龍年勳章

想問下有地貧機因可以捐血嗎

珍珠宮

小倩 發表於 18-12-17 17:00
我地貧,只想捐成份血
血小板嗰啲我應該可以

地貧都可以捐血?

王國長老

dreamboy_man 發表於 18-12-17 22:14
我都係

無呢杯周身唔聚財

王國長老

小鳥兒 發表於 18-12-17 22:31
我上次都係,俾左鐵丸,我好驚訝,因為係第一次被拒絕

上次捐到都有畀鐵丸我,今次我會乖乖地咁食

伯爵府

miriam 發表於 18-12-17 15:55
驗血血色素唔夠, 畀左鐵丸我食, 遲下再試過!

我捐咗10幾次,次次都pass,上次捐姑娘仲讚我話我血色素好好,唔知鍾意食牛關唔關事呢。

男爵府

Apple011 發表於 18-12-17 23:22
我捐咗10幾次,次次都pass,上次捐姑娘仲讚我話我血色素好好,唔知鍾意食牛關唔關事呢。
...

伯爵府

dreamboy_man 發表於 18-12-17 23:24

咁只要食多d牛就得啦

王國長老

Apple011 發表於 18-12-17 23:22
...
最緊我食少左肉.............

大宅

我之前有捐開
後來血色素成日爭少少捐唔到
兩年幾前有日又去捐血站睇下捐唔捐到
點知得7.4
姑娘建議我去做下檢查
後來知道係子宮有瘜肉
割左後血色素上到15.x

男爵府

2024年龍年勳章

回覆樓主:

隱性地貧可以捐血 !
隱性地貧可以捐血 !
隱性地貧可以捐血 !
隱性地貧可以捐血 !
隱性地貧可以捐血 !

重要野要要講五次!
因為我都係。已經捐左八次。
正常飲食,夠訓,有做運動。
捐到血既人有福氣,因為可以拖比受。
身體健康先捐到,大家齊齊努力呀!

珍珠宮

我的育兒心得勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 陪月勳章

miriam 發表於 18-12-17 19:31
食左鐵太試下先, 我呢個 "無飯主婦" ............ 木耳........好高難度

食米線既地方有。仲有,蠔,青口都屬高鐵質

王國長老

umama 發表於 18-12-18 00:29

食米線既地方有。仲有,蠔,青口都屬高鐵質
蠔同青口我都唔食架

首頁

尾頁

跳至