鼻敏感好辛苦...

wlkw114
|
鼻敏感好辛苦, 已經日日帶口罩, 都係要靠食藥d鼻水先停到, 唔想成日都咁樣...想試蟲草膠囊, 請問有效嗎?有冇邊隻牌子好呀?謝謝
Poyau
|
天氣變 保重
Joant
|
考慮下睇中醫
會改善好多
wlkw114
|
回覆 Poyau 的帖子

謝謝,有心
Poyau    發表於 18-12-17 23:41
wlkw114
|
回覆 Joant 的帖子

我諗住膠囊方便d ^^不過多謝你既意見, 我都考慮下先
sunnygirl
|
wlkw114 發表於 18-12-17 16:28
鼻敏感好辛苦, 已經日日帶口罩, 都係要靠食藥d鼻水先停到, 唔想成日都咁樣...想試蟲草膠囊, 請問有效嗎?有 ...

試過無效,唔好嘥錢
Joant
|
wlkw114 發表於 18-12-17 17:38
回覆 Joant 的帖子

我諗住膠囊方便d ^^不過多謝你既意見, 我都考慮下先

我見我屋企人唔係食藥 係去中醫到了d藥落鼻到 不過聽佢講好辛苦 但宜家好左好多 當然膠囊方便d 如果有效

cplus
|
買個試下呀,我覺得有少許用

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊
大力大力
|

祗能多運動,改善體質鼻敏感才會好~

之前我有了30年,还常常感冒,最近十年做了運動好了九成以上~

如果鼻水太多太辛苦,可試一下食 佳力天 敏感药,每天一粒沒睡意的~

初時試一下急步行30分鐘,以後到60分鐘,半年已有明顯改善~
wwwong712
|
我都係鼻敏感, 呢2日不停流鼻水, 眼痕 朋友介紹食靈芝丸, 唔知好唔好
me2013
|
鼻敏感好辛苦, 已經日日帶口罩, 都係要靠食藥d鼻水先停到, 唔想成日都咁樣...想試蟲草膠囊, 請問有效嗎?有 ...

有冇試過洗鼻,我家人有用你可以試下
happylogin
|
樓主,你試下天灸,唔洗食藥,只是係穴位放啲中藥才造成嘅藥,我做咗三年,鼻敏感冇左,我以前鼻敏感好利害,一轉天氣可以成盒紙巾冇晒。
clarahkg
|

有人無效, 有D又好似有少少效. 咁即係就算有效都唔明顯. 唔明顯你又點會用佢代替到你依家食藥呢

洗鼻, 噴鼻劑, 試過未?

最好都係避開致敏原 & 做運動

wlkw114
|
多謝大家既意見呀,我唔係成日上BK,不過呢兩日太辛苦,冇晒心機做野,所以上黎問下大家...謝謝大家,好窩心呀
unasze
|

食嚴浩介紹嗰隻蕎麥花蜜食一樽 就見效
wlkw114
|
回覆 unasze 的帖子

係...係就好啦
ms.choi0731
|
wwwong712 發表於 18-12-17 23:18
我都係鼻敏感, 呢2日不停流鼻水, 眼痕 朋友介紹食靈芝丸, 唔知好唔好
...

靈芝丸關個鼻咩事 ?
BearBear_ma
|
unasze 發表於 18-12-18 16:33

請問邊度買? 有無相?
wwwong712
|
ms.choi0731 發表於 18-12-18 16:48
靈芝丸關個鼻咩事 ?

我都上網睇過, 靈芝可以幫助調節免疫系統, 對敏感有幫助, 不過我冇試過, 朋友介紹話好
carriekwp
|
unasze 發表於 18-12-18 16:33

邊到買?