自由講場

跳至

首頁

尾頁

水晶宮

畀面勳章

回覆樓主:

中銀係最耐
我以前幫公司入數
最耐係佢

琥珀宮

回覆樓主:

珍珠宮

我有vip都排普通隊

除非vip counter冇人我先排

珍珠宮

pigtwo 發表於 18-12-17 18:06
試過去上環果間,開左4個櫃檯,其申2個vip, 本來條龍得4-5個人排,但係D 職員做野好慢,
那些顧客又多野問 ...

我見最多係,而家 d 英鎊乜價呀? 歐元呢?
問十次八次,再做一兩個 trade

跟住,再問下定期,搞幾十分鐘,就好 happy 咁走

男爵府

wyl 發表於 18-12-17 16:41
我每次去中銀排隊都係攞外幣,佢哋啲效率真係奇差

呢個真係事實

男爵府

我試過10 幾個人排左百幾分鐘
即係平均一個人10 分鐘

大宅

回覆樓主:

中銀真係排死你!我經常都要去排 每次都半個鐘排完叫快 耐既真係成粒幾鐘

BBJOJO    發表於 18-12-17 22:10

伯爵府

2024年龍年勳章 我的育兒心得勳章 有「營」勳章 叻叻勳章

改變唔到人哋,可唔可以改變自己呢?!

BBJOJO    發表於 18-12-17 22:11

珍珠宮

開心吸收勳章

回覆樓主:

D機仲成日壞

珍珠宮

lily233242 發表於 18-12-17 19:06
改變唔到人哋,可唔可以改變自己呢?!

又講得幾啱

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章

全港最慢銀行, 中銀。
全港最八婆銀行, 恒生。 整封信來要我填我所有資料, 仲要填埋父母,家公家波,配偶, 兄弟姊妹同埋佢地的配偶。 仲要收入幾多。

侯爵府

你哋試下入去銀行做就知點解要做咁耐,唔係職員做得慢,係跟本啲客麻煩又多野搞先咁耐啫,基本提款入錢唔會好耐。

伯爵府

cibewong 發表於 18-12-17 19:27
你哋試下入去銀行做就知點解要做咁耐,唔係職員做得慢,係跟本啲客麻煩又多野搞先咁耐啫,基本提款入錢唔會 ...

我大大話話去過十間八間銀行,中銀係長期有trainee, 五個職員二個trainee, 我係去用現金票换人仔,排都超過一個鐘,我話先取现金兑人仔,佢糠票問在我好多次,叫我入户口,我話張票係公司,我話我甘樣兑左好多次,佢仲好迷忙,我話你有無咩唔明,你攞左现金先,佢就問隔鄰,再話甘唔得,佢入左去問入面D人,再出黎只係望住個腦,最後佢经理出黎,係隔離都黑面,仲唔掃錢,今日係因姐姐遲返,我先去,平時姐姐都鬧到飛起,我仲於明白。

公爵府

虎到金來勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章

回覆樓主:

我去中環區的中銀,多人就去第二間,總有一間在左近

另外有post 鬧緊HSBC, 不如大家講下邊間銀行分行服務最好……

BBJOJO    發表於 18-12-17 22:14

珍珠宮

superkingdom 發表於 18-12-17 19:43

我大大話話去過十間八間銀行,中銀係長期有trainee, ...

咁辛苦

在找換店 rate 靚又快

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 Poo得好勳章 笑得好勳章 瞓得好勳章 開心吸收勳章 Xmas吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 想生BB熱投 畀面勳章

我通常lunch hour 去會少好多人,或者去間要上樓梯又會少d人,臨放工係最多人嘅時候,如果我晏去的話會4點55分入去坐,等到佢關左門得返一兩個至去排隊

男爵府

中銀永遠都係可以煲得最耐劇(emoji)對上一次3集大帥哥,好彩返工幫公司入一張支票咁大把

水晶宮

BK Milk勳章

中銀係慢同職員比較
但我每日接觸好多銀行
呢期hsxx真係跑出
差左好多
係真係差左好多

伯爵府

evip 發表於 18-12-17 19:46
我去中環區的中銀,多人就去第二間,總有一間在左近

另外有post 鬧緊HSBC, 不如大家講下邊間銀 ...

暫時係細銀行譬如中信,ICBC最少人。最好服務我話係沙田city super隔離間渣打,佢係VIP專用,有次我盲中中走入去,被告知係要大客戶,我係普通客戶但都叫我坐低飲咗杯咖啡。

BBJOJO    發表於 18-12-17 22:15

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

superkingdom 發表於 18-12-17 17:51
原本中銀係全港最最最慢銀行

員工, system都係樹瀨mode
放下自在

首頁

尾頁

跳至