小朋友倒瀉水整濕咗書本,可以點攪

Isaac_Ma
|
小朋友倒瀉水响書包,整濕咗幾本書,之前好似有jm教過唔知放本書入冰格定就咁普通格,話可以乾咗之後唔會巢哂,有無人試過,係冰格定普通格,要放幾耐
longheibaby
|
Isaac_Ma 發表於 18-12-17 17:27
小朋友倒瀉水响書包,整濕咗幾本書,之前好似有jm教過唔知放本書入冰格定就咁普通格,話可以乾咗之後唔會巢 ...

記得係冰格,但係我無試過
chingmon
|
冰格
brindlewin
|
小朋友倒瀉水响書包,整濕咗幾本書,之前好似有jm教過唔知放本書入冰格定就咁普通格,話可以乾咗之後唔會巢 ...

如果已經繅咗,係冇得救返
dordorcat
|

我記得睇過片係話濕左既紙, 每頁放張白紙係面, 之後關埋本書, 再揾d厚重既野壓住本書呀
Felix223
|

早排仔整濕左本書,好難避免唔巢,攤開佢,開抽濕機對住抽一日。
tsung
|
Felix223 發表於 18-12-17 18:53
早排仔整濕左本書,好難避免唔巢,攤開佢,開抽濕機對住抽一日。

其實好難避免唔巢
Poyau    發表於 18-12-17 23:26
ami703
|
好難呀,直接放入雪櫃搏一搏
|

系我。放冰格半日到,攞返出嚟用室温攤解凍真系唔皺又冇痴住。我系上YouTube睇學返嚟。
Poyau    發表於 18-12-17 23:27
flyinsky
|
冰格,睇學是學非學既
elsa0197
|
我上次用風筒吹,巢到呢
Vinccy
|
我每次係洗衣機執到錢都放雪櫃書應該也可以
kokobear
|