床褥牌子 救命

Mentholatum
|
腰骨痛想換張床褥,噤啱見到千色有幾張床褥做緊聖誕特價,所以想上黎問下D床褥牌子,有無話咩牌子特別好?
我前日都去咗試Sinomax Joma 同 澳美斯 Nina,Joma無彈簧,好似係太空綿,上官網直情揾唔到依個名...... 未買過床褥咩都唔識,真係睇到頭都大埋

千色特價4張:Sinomax Joma澳美斯 Nina雅蘭 AIR360睡康寧 Deluxe Pro Fit
消委會今年4月有test出黎,好野好似有4張:

消委會: https://topick.hket.com/article/ ... A%E8%A4%A5%E7%8E%8B
有冇人可以幫幫眼出D意見,唔該哂先!

cckuma
|
回覆 Mentholatum 的帖子

我前日去咗試emmas消委會高分嗰張,真係幾好瞓,性價比高,但我最後買咗同牌子貴一倍嘅,因為再好瞓D
不過,依家有D後悔,因為唔係差太遠
Mentholatum
|
回覆 cckuma 的帖子

一分錢一分錢,可能依家未體會到姐:)
JD930
|
Mentholatum 發表於 18-12-17 17:48
腰骨痛想換張床褥,噤啱見到千色有幾張床褥做緊聖誕特價,所以想上黎問下D床褥牌子,有無話咩牌子特別好?
...

之前用過simmons唔係幾舒服
宜家用slumberland硬身啲嘅床褥,so far都ok

natalieau
|
Mentholatum 發表於 18-12-17 17:48
...

我係用家,澳美斯比sinomax 好
李露眉
|
你本身有無腰骨痛,
如有, 一定要買D 硬D.
TMC3012
|
要親身去試, 試耐啲架
mamee
|
cckuma 發表於 18-12-17 17:56

我前日去咗試emmas消委會高分嗰張,真係幾好瞓,性價比高,但我最後買咗同牌子貴 ...

早啲知道就好,我星期六買左serta, 總之去試下你所講的emmas.
alfreday
|
試下去瞓Sealy 水貨,美國直送。
miu~miu
|
cckuma 發表於 18-12-17 17:56

我前日去咗試emmas消委會高分嗰張,真係幾好瞓,性價比高,但我最後買咗同牌子貴 ...
同我一樣, 你最後買左邊隻? 我買左 moonstone
Reminder
|
...

我買愛皇X
gm147
|
消委會早三年都有同樣既測試, 不過係測唔同型號, 樓主可以參考埋

以我所知, 床褥太硬會影響血液循環, 太軟又會腰酸背痛, 另外要試下訓得舒唔舒服, 但適唔適合就只祇返屋企訓一排先知...

我係買消委會三年前話四星既 emmas 波奴, 實惠買雙人床三千尾, 訓左三年都冇腰酸背痛, 晚晚都好好訓, 床褥都冇變型
cckuma
|
miu~miu 發表於 18-12-18 12:03
同我一樣, 你最後買左邊隻? 我買左 moonstone

我買咗Acacia 槐花
cckuma
|
mamee 發表於 18-12-18 11:55
早啲知道就好,我星期六買左serta, 總之去試下你所講的emmas.

你有試過serta啱你就得,買咗唔好諗啦,唔好學我咁 XDD
oceandeepsea
|
要自己試過先知,好似澳美斯左上角果隻,係獨立彈弓,應該係勁過連鎖,但實試係偏軟,瞓落去,好似側左一邊,想就黎跌既感覺
Mentholatum
|
回覆 JD930 的帖子

slumberland依個牌子好似都比較貴,都係想揾單人3千樓下果D算數:)
Mentholatum
|
回覆 natalieau 的帖子

我都覺,sinomax 好似大部份都無[size=14.6667px]彈簧,感覺唔係噤好
Mentholatum
|
回覆 李露眉 的帖子

有呀,我都諗住買個硬身少少又夠承托嘅,可能加多個腰墊TIM
Mentholatum
|
回覆 TMC3012 的帖子

前排試床褥我都左訓訓右訓訓,一路訓一路同D SALES姐姐R水吹,知多些少
Mentholatum
|
回覆 alfreday 的帖子

上網揾到個BLOGhttps://blog.ulifestyle.com.hk/blogger/misslazy/2018/07/3%E6%8A%98%E8%B2%B7sealy%E5%BA%8A%E8%A4%A5/

好以都唔錯
https://www.us-mattress.com/sealy.html?price=0-500.01
依個網直頭出queen size holiday sales,可惜queen太大唔適合我