興趣嗜好

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

心血來潮入黎裝裝...

唔知幾耐冇上過BK,應該都有兩年幾... forum都唔同晒名... Out爆😊

新人唔識我,舊人唔知記唔記得我...😅

睇下唔知幾耐之後再上黎睇下有冇人回我先😅

瑪瑙宮

^O^ 發表於 19-1-21 20:34
心血來潮入黎裝裝...

唔知幾耐冇上過BK,應該都有兩年幾... forum都唔同晒名... Out爆😊

大家舊人記得你既,但你都唔現身,
新人都唔多喇,唔講靈異野就少左人黎,
但真係唔想講太多靈異野喇。

一切有為法  如夢幻泡影  如露亦如電  應作如是觀

欲知前世因  今生受的是   欲知來世果  今生作的是

大千世界  無罣無礙  自去自來  自由自在  要生便生  莫找替代

瑪瑙宮

回覆樓主:

good night

大千世界  無罣無礙  自去自來  自由自在  要生便生  莫找替代

水晶宮

^O^ 發表於 19-1-21 20:34
心血來潮入黎裝裝...

呀O 你近排點呀,好耐無見喇,O 仔O 女好嗎? 琛女備戰緊dse 呀, 佢好努力

玩手機囉

生得積極, 老得開心
病得舒服, 死得安樂

珍珠宮

moonlight9198 發表於 19-1-21 22:14
大家舊人記得你既,但你都唔現身,
新人都唔多喇,唔講靈異野就少左人黎,
但真係唔想講太多靈異野喇。
Why 真係唔想講太太多靈異野?

珍珠宮

琛媽 發表於 19-1-21 22:39
呀O 你近排點呀,好耐無見喇,O 仔O 女好嗎? 琛女備戰緊dse 呀, 佢好努力
公司有時好多野做,但老闆出trip時就好d。但因為我係old seafood,所以公司會質多d tasks比我做,咁priofit per person先靚。美國佬係咁。所以我越黎越多admin tasks做,好大壓力。琴晚先發夢見到老闆!

O仔繼續喺學業上浮沉緊,今年s2,上學期測驗有d起息,級45,但上學期考試就跌左十幾級。未至於唔合格,但英數仍需努力。而家喺出面補緊英文,自己係屋企drill maths,希望可以幫到下。

O女我就煩緊!今個學期LS先黎唔合格,而家要幫佢搵補習。有d擔心m有d擔心。佢又係一日煲劇煲到黑,成日都攪到自己凌晨兩3點先瞓!s5功課係多,但time management都好有影響。但我講都講到口臭,希望佢今次LS唔合格可令佢痛定思痛,真係好好考慮我既說話啦!

我過去EK果邊搵搵料先。88

珍珠宮

^O^ 發表於 19-1-21 23:18
公司有時好多野做,但老闆出trip時就好d。但因為我係old seafood,所以公司會質多d tasks比我做,咁priofit ...

以前呢個forum叫咩呢?我都唔記得左。同埋點解咁多接龍topic既?

男爵府

moonlight9198 發表於 19-1-19 08:09
香港如果得10度8度都凍c人,
但香港天氣偏潮濕,
又凍又濕,

早晨呀!昨日同今早都好凍呀!連風感覺好似零下37度。但係星期三又會去番3度 ... 真係玩死呀!

今日係公司都唔願郁,因為今早嘅暖氣都唔係好暖,覺得凍。食完午飯好啲啦

瑪瑙宮

^O^ 發表於 19-1-22 00:02
以前呢個forum叫咩呢?我都唔記得左。同埋點解咁多接龍topic既?

bk大洗牌,去舊迎新呱,攪到D forum亂晒籠。要去搵(其他)果欄先搵到入黎,
靈異野,講太多,其實會影響時運低既人,
唔一定好事,人睇左,會諗,諗就會令佢地知你諗,就會有影響,所以唔想講太多。

瑪瑙宮

SweetPanda 發表於 19-1-22 04:00
早晨呀!昨日同今早都好凍呀!連風感覺好似零下37度。但係星期三又會去番3度 ... 真係玩死呀!

今日係公司 ...

冇暖氣點算,香港天氣低過10度,都殺死人咁劑。

瑪瑙宮

回覆樓主:

good morning

彩鑽殿

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 好媽媽勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 HiPP勳章(1)

早晨

珍珠宮

moonlight9198 發表於 19-1-22 08:06
bk大洗牌,去舊迎新呱,攪到D forum亂晒籠。要去搵(其他)果欄先搵到入黎,
靈異野,講太多,其實會影響時 ...

我而家都冇乜時間睇鬼故了,間中喺屋企睇big boys club

瑪瑙宮

^O^ 發表於 19-1-22 10:29
我而家都冇乜時間睇鬼故了,間中喺屋企睇big boys club

我之前網上追完套延禧攻略,
而家網上追緊套皓鑭傳。
暫時睇到第6集。

珍珠宮

moonlight9198 發表於 19-1-22 11:08
我之前網上追完套延禧攻略,
而家網上追緊套皓鑭傳。
暫時睇到第6集。

皓鑭傳遲d 81台好似會播。我而家weekend會睇師任堂。

而家download左bk個apps,有new messages會prompt我,幾好

瑪瑙宮

^O^ 發表於 19-1-22 10:29

big boy club 。通常大時大節就唔講 故的。
我有時響youtube 聽靈異case 。
聽就可,因都係幾個主持人,
在響度講。

瑪瑙宮

^O^ 發表於 19-1-22 11:10
皓鑭傳遲d 81台好似會播。我而家weekend會睇師任堂。

而家download左bk個apps,有new messages會prompt我 ...

bk apps 一直有用開,手機apps 方便。
電視果D大陸劇,好多劇情片段會cut 左架,
我網上睇係普通話版,應該冇cut 劇情片段。

瑪瑙宮

^O^ 發表於 19-1-22 11:10

而家download左bk個apps,有new messages會prompt我 ...

我喜歡睇古裝戲多D。

珍珠宮

moonlight9198 發表於 19-1-22 11:14
bk apps 一直有用開,手機apps 方便。
電視果D大陸劇,好多劇情片段會cut 左架,
我網上睇係普通話版,應 ...

我而家先download,唔想嘥電話咁多mb

瑪瑙宮

^O^ 發表於 19-1-22 11:19
我而家先download,唔想嘥電話咁多mb

唔會好嘥mb的。

首頁

尾頁

跳至