想生BB

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

想問下如果在威院排公家ivf要幾耐?
係咪係私家叫醫生寫左張紙,之後去威院排。
之後到威院聽講座,聽完係咪即日可以見醫生?
還是要再等?

我已經係私下做左兩次iui都失敗(emoji)
吾知點做好(emoji)

複式洋房

AkinaK 發表於 18-12-17 18:17
想問下如果在威院排公家ivf要幾耐?
係咪係私家叫醫生寫左張紙,之後去威院排。
之後到威院聽講座,聽完係 ...

私家寫紙排,等兩星期有信,之後有期聽講座,有排未有得見醫生,個日會有兩個期,一個係見姑娘期(我就等左3個月),一個係見醫生期(早兩日見到排到2021年3月),見姑娘前返去抽血,先生驗精,見姑娘後有機會會將你見醫生個期提前

複式洋房

miumiumomo 發表於 18-12-17 22:12
私家寫紙排,等兩星期有信,之後有期聽講座,有排未有得見醫生,個日會有兩個期,一個係見姑娘期(我就等 ...

如果我本身所有野正常,得老公精子形態弱,而我又未夠30歲,咁我係咪有排排(emoji)(emoji)(emoji)

複式洋房

AkinaK 發表於 18-12-17 22:19
如果我本身所有野正常,得老公精子形態弱,而我又未夠30歲,咁我係咪有排排(emoji)(emoji)(emoji):p ...

睇你老公形態有幾弱,我今年3月先排,自己30歲多囊,老公仁安驗形態得1,威院低過1,見姑娘既時候就同我轉左快期見醫生,話我到時可以直接排ivf,本身2020年8月,提前到今個月,之後要我老公驗多次,點知我老公食左「愛樂維」個幾月,驗完出黎形態變左3.4,見醫生,佢要我排iui,3次唔得先排ivf形態突然好左都唔知係好事定壞事

複式洋房

miumiumomo 發表於 18-12-17 22:28
睇你老公形態有幾弱,我今年3月先排,自己30歲多囊,老公仁安驗形態得1,威院低過1,見姑娘既時候就同我轉 ...

我老公形態得1,你快咁多既(emoji)(emoji)(emoji)
但你之前有無做過iui先?

複式洋房

AkinaK 發表於 18-12-17 22:42
我老公形態得1,你快咁多既(emoji)(emoji)(emoji)
但你之前有無做過iui先?

無啊,但係仁安搞左成年,睇到我窮次次兩三千,一個月最少兩次,睇到灰曬

複式洋房

miumiumomo 發表於 18-12-17 22:46
無啊,但係仁安搞左成年,睇到我窮次次兩三千,一個月最少兩次,睇到灰曬
...

ic,我吾知可吾可以一年內見醫生呢,我做左兩次iui都用左3萬幾了,唉,我老公型態一次比一次弱。之前第一次iui有2%,之後第二次iui得返1%

複式洋房

AkinaK 發表於 18-12-17 22:48
ic,我吾知可吾可以一年內見醫生呢,我做左兩次iui都用左3萬幾了,唉,我老公型態一次比一次弱。之前第一 ...

你快d去排期先,排住先諗其他,另外你可以試下買愛維樂佢食下,我無諗過呢隻野甘勁,個幾月提高左甘多,不過驗左精先好食,唔係高左就應該無得提前見醫生

複式洋房

miumiumomo 發表於 18-12-17 22:52
你快d去排期先,排住先諗其他,另外你可以試下買愛維樂佢食下,我無諗過呢隻野甘勁,個幾月提高左甘多,不 ...

我上個月做iui,老公驗完精,還要再驗?

複式洋房

AkinaK 發表於 18-12-17 23:08
我上個月做iui,老公驗完精,還要再驗?

要啊,見姑娘前驗一次,如果結果差,之後還會叫你驗多次

複式洋房

miumiumomo 發表於 18-12-17 23:10
要啊,見姑娘前驗一次,如果結果差,之後還會叫你驗多次

明白了,收費是現金,還是可以俾信用卡?

複式洋房

AkinaK 發表於 18-12-17 23:20
明白了,收費是現金,還是可以俾信用卡?

信用卡,Eps

複式洋房

miumiumomo 發表於 18-12-17 23:20
信用卡,Eps

ok thanks

別墅

回覆 miumiumomo 的帖子

我都排緊威記, 見完姑娘, 老公CHECK 完精當時型態得2%, 排期見醫生排到2020年6月, 上個月搵仁安做過1次IUI, 未洗精前底過1%, 洗完都係得1%, 咁我未咪可以打返去搵姑娘講返咁既情況, 可以比我排快期?

大宅

miumiumomo 發表於 18-12-17 22:52
你快d去排期先,排住先諗其他,另外你可以試下買愛維樂佢食下,我無諗過呢隻野甘勁,個幾月提高左甘多,不 ...

請問(愛樂維)邊度買?使唔使醫生處方?

大宅

回覆 AkinaK 的帖子

威爾斯講座我記得姑娘講過...係連續性做3次IUI都唔成功先會叫做IUI對你冇用...先會直接排IVF...
如果係隔住時間做IUI都唔叫唔成功, 有機會排威爾斯果陣時都會叫你試左IUI先做IVF...
IUI同IVF條隊又唔可以一齊排, 要排完一樣再一樣...

所以早D去排就好D...唔肯定要排幾耐...不過成日都見D JM可以提早

複式洋房

iuma 發表於 18-12-18 09:54
請問(愛樂維)邊度買?使唔使醫生處方?

藥房,不過唔係間間有,我就係屯門買,唔需要醫生處方的

複式洋房

Yuyuyu!! 發表於 18-12-18 09:23
回覆 miumiumomo 的帖子

我都排緊威記, 見完姑娘, 老公CHECK 完精當時型態得2%, 排期見醫生排到2020年6月, ...

應該唔可以,佢係睇係威院個份報告,姑娘都同我講話會直接做ivf,但我老公第二份報告好左,見醫生即刻就話要做3次iui唔成功先再排ivf

複式洋房

AkinaK 發表於 18-12-17 22:19
如果我本身所有野正常,得老公精子形態弱,而我又未夠30歲,咁我係咪有排排(emoji)(emoji)(emoji):p ...

照排咗先,因為排政府等好耐,我原本都排緊,等咗年幾上個月見完醫生,醫生提議我直接做IVF,但佢話都要等年幾兩年先有得做,所以我唔等啦,自己出去做

複式洋房

phoebeww 發表於 18-12-19 18:06
照排咗先,因為排政府等好耐,我原本都排緊,等咗年幾上個月見完醫生,醫生提議我直接做IVF,但佢話都要等 ...

見左醫生都仲要再等

如果在威院排私家做ivf又要等幾耐

首頁

尾頁

跳至