醫療卷配眼鏡

star1402
|
邊樹有平的 我家人話到到都 三丶四千
dreamboy_man
|
star1402 發表於 18-12-17 19:19

旺角the forest 2/f 有間小店都幾好。2字頭有齊全視線和漸變
love2talk
|

你屋企人配咩眼鏡?

章太郎
|

HL711
|

我媽上星期在causeway bay 配$1400, 用醫療券,我覺得食水好深!

如果去我配開另一間樓上鋪causeway bay 可能$400已經可以!

neversaynever
|

觀塘駱駝漆大廈三期二樓有間好平。叫二代目眼鏡
star1402
|

老花
star1402
|

回覆 neversaynever 的帖子

可用醫療卷嗎
neversaynever
|
star1402 發表於 18-12-17 21:29
回覆 neversaynever 的帖子

可用醫療卷嗎

可以,但要打去預約先。我親戚上星期去咗。我pm你電話號碼
yoyolaw
|
我爸媽分别配都係$1400左右
在8X及X昌
bobomia
|
HL711 發表於 18-12-17 19:40
我媽上星期在causeway bay 配$1400, 用醫療券,我覺得食水好深!

如果去我配開另一間樓上鋪causeway bay ...

400蚊老花鏡應該唔得阿嘛?
HL711
|
bobomia 發表於 18-12-17 22:38
400蚊老花鏡應該唔得阿嘛?

近視!

bobomia
|
HL711 發表於 18-12-17 22:39
近視!

你媽只有近視?通常65歲以上應該都有老花,老化鏡好似係貴d
HL711
|
bobomia 發表於 18-12-17 22:45
你媽只有近視?通常65歲以上應該都有老花,老化鏡好似係貴d

做了白內障十年,近視都係100度,散光75度,冇聽視光師講有老花喎!
bobomia
|
HL711 發表於 18-12-17 22:47
做了白內障十年,近視都係100度,散光75度,冇聽視光師講有老花喎!

如果剩係近視散光,仲要係咁淺嘅度數,的確係可以好平就搞點。1400蚊會唔會用左d靚嘅有牌子鏡片啊?
Poyau
|
用醫療券會收貴啲 你懂的
onlam2005
|
用剩1千幾百先好去配眼鏡,
否則間舖會同你burn晒d醫療券。
Akxac
|
optical image 呢間 $800-1000, 但要先問左視光師幾時起到先可以配
skmibb
|
眼鏡價錢要睇
1.近視/遠視/散光/老花
2.鏡框牌子(意大利/瑞士/日本/大陸
3.鏡片牌子
4.如果係老花再分雙光鏡/漸進鏡,兩者價錢差好遠