自由講場

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

viva 發表於 19-1-13 17:31
如果我係你老公兄弟姊妹, 我會戥佢哋阿嫂兩公婆開心,因為個女而家出身可以畀到家用, 一家人又點會眼紅呢 ...

我認同你,個女大個女做野返工重比家用,作為一個有小朋友嘅人,係喜悅絕唔會覺得係曬,重要係親戚,我會更加開心,唔會係眼紅呢種感覺
~大bb揍住兩個可愛的小bb~超辛苦但好富足^^~
~祝願每個人都有開心快樂既人生~
~記住甜酸苦辣是人生必須要走過的~

子爵府

回覆樓主:

我覺得統一都係曬 差在高調定低調 同人物靚唔靚 風格娘唔娘

珍珠宮

15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 瞓得好勳章 BB防敏心得分享勳章 笑得好勳章 Poo得好勳章 HiPP勳章(1)

某ws群組就係有d人係咁曬佢間屋幾大幾大, 我以為佢住山頂, 原來係住某細屋苑d樓

侯爵府

hokabb 發表於 19-1-13 13:02
真心朋友從冇唸過人哋係哂,佢哋開心同過得幸福,我都會好開心你覺得人哂可能唔當人朋友:q ...

同意,如係我的真心朋友,我都會為她們開心。

男爵府

我碑人曬!吾好抬高自己踩人心態就得!

子爵府

babychat 發表於 19-1-14 16:00
同意,如係我的真心朋友,我都會為她們開心。

所以曬同分享嘅分別係睇嗰個人當對方係咪朋友Facebook 係人哋自己嘅,我就寧願睇到朋友分享開心事,尤其好耐都唔會見嘅外國朋友,起碼都知道大家一切安好,都好過成日都post負能量

babychat    發表於 19-1-14 23:38

伯爵府

good_pig 發表於 19-1-14 15:01
真身嚟... 唔係fb
如果真身我會避。

寶石宮

開心吸收勳章 hashtag旅遊勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

ANNAFRIEND 發表於 19-1-14 17:04
如果真身我會避。

已避

珍珠宮

vivibabyvivi 發表於 19-1-14 14:19
咪係,我好多朋友都係坐business class 去旅行,個個都會po相,我一啲hard feeling都冇喎,唔睇呢個po都唔 ...

我坐econ照post
的確我有富貴朋友去親都Business,
我都唔會覺得佢地哂命。
FB係個人記錄,
你覺得銀眼咪unfollow/ unfriend囉。
我反而唔明點解做人朋友要背後話人。

大宅

一個人係分享定曬命好睇佢心態。因為開心所以想分享冇問題,曬命係有一種優越感,覺得自己比人高一等,咁就唔值得鄧佢開心了。
但係被分享者如果因為自卑或有不如人或妒忌心態,誤把分享當曬命,反而應該檢視一下自己
url=http://www.TickerFactory.com/]
[img][http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/1;20722;104/st/20100203/dt/12/k/e75b/preg.png[/img]
[/url]

首頁

尾頁

跳至