有冇人試過用月餅盒, 在小型家 bbq ? 用炭粒

tongtong2011
|
talktime
|
屋企燒炭?
大力大力
|
tongtong2011 發表於 18-12-17 22:45

我試過用爐燒炭BBQ,好大煙就算放在廚房用抽煙機都頂唔住~
是是但但
|
tongtong2011 發表於 18-12-17 22:45

好耐好耐以前,尚未有人用燒炭黎自殺既時候,我同c6在家bbq, 我地開哂窗,在抽油煙機下bbq。不過唔係用月餅盒,係用細既燒烤爐。 後尾知道有人用燒炭自殺,我地都好驚訝。
JoanC
|

咪玩啦!燒到一屋都係煙,咁細又唔況燒得多,真係攤嚟搞。仲要格空個盒底做散熱,又唔知搵咩墊先穩陣,出去BBQ場咪去囉!
tansyneko
|

ryan_mami
|

大煙到嘔吧!
1928mickey    發表於 18-12-18 07:26
SoNyPig
|
大力大力 發表於 18-12-17 23:02

我係bk 好耐(雖然無留言) 我仲記得n 年前你既分享,個仔仲要帶住潛水鏡?(如果我無記錯(emoji))。
Poyau
|
BBQ好大煙
kiko_mami
|

我都記得果次你出鋪
ifcsir
|

出左新炭无煙的
ohlove416
|
SoNyPig 發表於 18-12-18 00:17
我係bk 好耐(雖然無留言) 我仲記得n 年前你既分享,個仔仲要帶住潛水鏡?(如果我無記錯(emoji))。
...

我都記得
CC雪
|
早兩個月試過,勸你唔好玩,真係超大煙,燒咗幾只雞亦就唔敢再燒,驚有人報警
Protea
|
咩係在小型家?
bosch
|
是是但但 發表於 18-12-17 23:02
好耐好耐以前,尚未有人用燒炭黎自殺既時候,我同c6在家bbq, 我地開哂窗,在抽油煙機下bbq。不過唔係用月 ...

x2

我細個響屋企燒野食, 有個炭爐仔放響摺枱度燒.

到大左時估唔到燒炭係可以自殺, 仲變成一股自殺風.

kelkmk
|
我想問有冇人試過用a4紙箱烤雞?
hsbc005
|
我怕樓上樓下以為發生火災。
hsbc005
|
CC雪 發表於 18-12-18 00:37
早兩個月試過,勸你唔好玩,真係超大煙,燒咗幾只雞亦就唔敢再燒,驚有人報警
...

我有個鄰居係屋企放滅蝨蛋,
跟住有人call咗消防。
靚靚熊太太
|
好細時,住公屋,好涷,呀媽玩燒炭保暖,全家午睡,幸好我醒了,開了窗,嗰日全家作悶作嘔,頭痛,仲以為早餐出事,大個了才知道,我幸好救了全家
kiki530
|
露台吹下風,好舒服