<未出發>好想分享下箱根>富士河口湖>東京plan

titma
|

雖然好多人分享過箱根,河口湖, 但今次自己呢個plan暫時都好滿意, 仲有時間, 希望可以再滿意啲.

出發月份2月農曆新年檔期, 2大1小 7D6N, 2N箱根, 2N富士, 2N新宿

酒店: (經樂天/expedia訂)
Day 1&2: 強羅季之湯雪月花(舊地重遊), 1泊2食
Day 3&4: 富士山温泉ホテル鐘山苑 1泊2食
Day 5&6: 京王新宿

重點交通:
Day 1: 坐ANA朝早6:00am到羽田> KLook單程包車直駒箱根
Day 3: 自駕, 箱根取車去富士河口湖(第一次在箱根自駕, 好期待)
Day 4: 富士河口湖自駕
Day 5:河口湖出新宿 (nissan rent a car 最合我心水, A取B還, 分店位置亦方便我)
Day 7: 酒店搭limousine去機場, 18:00 ANA 返香港

行程: 未編排好日子時間, 暫定
箱根: 強羅公園, 箱根之森美術館, 大涌谷食黑玉子,

富士河口湖景點比較多心水地方
河口湖: 音樂森林博物館 + monkey show, 富岳風穴・鳴沢氷, 不動茶屋東恋路店, 山麓園

東京: 1天海洋廸士尼 (因為東京Disney25周年去過, 35周年想再去返)

大家仲有冇其他, 食/玩介紹下?

Bellemami
|
titma 發表於 18-12-17 23:00
雖然好多人分享過箱根,河口湖, 但今次自己呢個plan暫時都好滿意, 仲有時間, 希望可以再滿意啲.

...

delete
sman
|
我新年有4晚住京王,唔知會唔會見到你呢?
titma
|
回覆 sman 的帖子

你全程住晒京王? 會去其他地方玩嗎?
sman
|
titma 發表於 18-12-18 20:10
回覆 sman 的帖子

今年我淨係留係市區,我仲有2晚住台場,河口湖同箱根之前已去過,所以今年唔去lu
提提你,你早D send email 去京王book免費巴士去迪士尼,check in先book,通常full晒
sman
|
titma 發表於 18-12-18 20:10
回覆 sman 的帖子

咁啱我都係搭ANA喎……
titma
|
回覆 sman 的帖子

咁翹嘅,想請問知唔知京王有冇預售廸士尼飛呀?
sman
|
titma 發表於 18-12-20 12:15
回覆 sman 的帖子

京王去廸士尼巴士係免費,所以好full,佢去程一日得三,四班,無記錯好似8點,10點,12點,如果你想撘要早D send email去酒店,叫佢幫你留,回程都有架,不過我唔知時間,詳情你要問番酒店喇
wcpcelia    發表於 18-12-27 16:29
sman
|
titma 發表於 18-12-20 12:15
回覆 sman 的帖子

原來你問廸士尼飛呀??唔好意思,搭錯線……添,呢個我唔知呀