朋友要尋人~有咩方法幫到佢

sw_nick
|
我朋友18歲個陣 同左個男仔一齊 一齊左差唔多2年 仲要係初戀~ 但屋企人都反對 因為覺得個男仔唔好~ 之後我朋友遇到車禍 訓左差唔多成年醫院 之後大部分記憶都唔記得晒 ~所以都唔記得個男仔 屋企人又無講 佢話好似有呢個咁既人~但又印象好模糊~最近要搬屋 清開個衣櫃後面發現到封信 係佢以前寫比呢個男仔既 有個男仔全名 之後問返屋企人 佢呀媽就話咁耐唔記得~問返佢細妹 佢細妹都好似唔多肯講 之後話係佢入醫院個陣已經掉晒d野~ 依家朋友想搵返個個男仔 但大海撈針....唔知點幫佢
panyeung
|
揾嚟做乜?
victoriaqueen
|
Facebook
Poyau
|
事隔多久?
sw_nick
|
Poyau 發表於 18-12-18 00:07
事隔多久?

我諗有10年啦 佢話個陣20/21歲
^^Hannah^^
|
sw_nick 發表於 18-12-17 23:18
我朋友18歲個陣 同左個男仔一齊 一齊左差唔多2年 仲要係初戀~ 但屋企人都反對 因為覺得個男仔唔好~ 之後 ...

會唔會好似拍戲劇情咁嫁!
可能個男仔傷得你朋友好深,之後佢失憶,家人唔想佢再傷心,就呃你朋友
都事隔咁多年,如果男仔仲好掛住你朋友都會主動搵返你朋友啦!過左咁耐可能對方已結婚
c.vieri
|
搵黎做乜可能人地已經有女朋友/老婆都唔定,難道仲想搵返當年感覺
Poyau    發表於 18-12-18 09:25
難離難捨
|
過去就由佢過去吧,
如果到時見返對方已變成禿頭肥佬,
你朋友美好嘅回憶會破滅
sw_nick
|
難離難捨 發表於 18-12-18 00:16
過去就由佢過去吧,
如果到時見返對方已變成禿頭肥佬,
你朋友美好嘅回憶會破滅