想問係日本簽銀聯咭問題??

sman
|
我申請左中銀銀聯信用咭,諗住旅行用,佢係咪好似Visa咁就咁簽名就得?我聽有D人講話要輸入密碼,我好似冇密碼喎……同埋簽銀聯好似冇手續費,所以唔想帶咁多現金,請指教
草八刀
|
sman 發表於 18-12-18 03:19
我申請左中銀銀聯信用咭,諗住旅行用,佢係咪好似Visa咁就咁簽名就得?我聽有D人講話要輸入密碼,我好似冇 ...

如果買野時簽咭,部機話要入密碼,你襟”OK”個制就得,跟住好似平時咁等出紙簽名;中銀既銀聯咭係唔洗手續費既
babe2010
|
sman 發表於 18-12-18 03:19
我申請左中銀銀聯信用咭,諗住旅行用,佢係咪好似Visa咁就咁簽名就得?我聽有D人講話要輸入密碼,我好似冇 ...

香港版銀聯係無密碼,我問過我想set密碼得唔得?佢答我不可以
Lower_Primary
|
如果唔見咗咪好危
joetsang
|
係要密碼的,我之前係冲绳得Aeon 超市可以按ok 就碌到,其他店铺全部要我入密碼先比碌,因為唔知密碼係咩结果大部份要用cash, 事後問返客服,佢地話入0000已可以
Poyau    發表於 18-12-19 01:36
sman
|
草八刀 發表於 18-12-18 03:38
如果買野時簽咭,部機話要入密碼,你襟”OK”個制就得,跟住好似平時咁等出紙簽名;中銀既銀聯咭係唔洗手 ...

唔該晒呀
sman
|
joetsang 發表於 18-12-18 10:04
係要密碼的,我之前係冲绳得Aeon 超市可以按ok 就碌到,其他店铺全部要我入密碼先比碌,因為唔知密碼係咩结 ...

我試下先……唔該晒