自由講場

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

我講先!曾經暈低頭穿窿,好彩自己醒番打999,否則不在這裹了,所以現在每一天都是禮物,賺的日子。

大宅

最關心BB問題熱投勳章 想生BB熱投

回覆樓主:

我中二嗰年,試過同家姐行行下街有塊玻璃從天而降,擲中我鼻側,如果擲歪少少,或我行前少少,擲中我個頭嘅話,我諗我已經死咗

水晶宮

最關心BB問題熱投勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

sabun 發表於 18-12-18 06:34
我講先!曾經暈低頭穿窿,好彩自己醒番打999,否則不在這裹了,所以現在每一天都是禮物,賺的日子。
...

我C6星期日剪剪下草暈低,醒返後搵我(當時我在工作),我送他到醫院,佢斷片了,當時記憶無晒,不過正如你所講,無事就好了,每天都是賺回來

水晶宮

2018復活節勳章 畀面勳章 叻叻勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

fbyan 發表於 18-12-18 07:17
我中二嗰年,試過同家姐行行下街有塊玻璃從天而降,擲中我鼻側,如果擲歪少少,或我行前少少,擲中我個頭嘅 ...

我都試過, 同老公返99家食飯, 喺我眼前有塊石屎跌落嚟, 如果行快一步, 應該死咗

珍珠宮

回覆樓主:

幾個月前,搭小巴落斜,小巴上冇安全帶,攔腰有架van 仔沖燈,好彩小巴停得切

而於小巴事件前一個星期,c6看住電話(公司野),前面路人紅燈過馬路,佢以為綠燈差D跟住過,抬頭見到架車駛過止步

侯爵府

喺屋企暈低,爭一步頭撞個矮櫃,如果撞到肯定爆缸,暈左又冇人知

珍珠宮

八婆仔@ 發表於 18-12-18 07:30
我C6星期日剪剪下草暈低,醒返後搵我(當時我在工作),我送他到醫院,佢斷片了,當時記憶無晒,不過正如 ...

你在外國?咁你丈夫最後有冇睇醫生?

珍珠宮

回覆樓主:

聽說過其實人生會有幾次差些byebye的機會,如幸運留下來的,是因你在世上還有一些事要完成,我信的。

水晶宮

最關心BB問題熱投勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

sabun 發表於 18-12-18 07:51
你在外國?咁你丈夫最後有冇睇醫生?

不是,係香港。有呀,加陣佢仲係醫院,除了檢查外,佢胸骨碎裂,要跟進

tsung    發表於 18-12-19 11:21

珊瑚宮

sabun 發表於 18-12-18 06:34
...

每天都是賺的, 既然識咁諗, 就唔好成日自己嚇自己, 驚乜驚乜。

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 開心吸收勳章

一向冇"現在每一天都是禮物,賺的日子"既感覺.

病倒就試過, 應該有排都未去就死既層次. 試過暈倒撞到後腦撞地, 跟著淨係聽到野睇唔到野, 天旋地轉咁 (醒番至知有人扶我坐響地下), 我努力叫自己醒番, 隔一陣就醒. 旅行中想暈, 開左窗呼吸急促, 望住個藍天慢慢變晒白色, 之後隔一陣至醒番. 其餘時侯九成暈底時好彩有人響附近或者向前扑.

子爵府

2018復活節勳章 最關心BB問題熱投勳章

記得年青時坐老闆車在九龍灣隧道出口翻車被拋出對面馬路、幸有個公事包幫我射咗度力磨穿哂不致重、連到場交通警察都話我好好彩、當時冇車經過 後果不敢想像、而其他兩位同事分別要縫針和留醫。

子爵府

回覆樓主:

珍珠宮

八婆仔@ 發表於 18-12-18 07:57
不是,係香港。有呀,加陣佢仲係醫院,除了檢查外,佢胸骨碎裂,要跟進
...

噢,即剛發生,保重。

寶石宮

2023年兔年勳章

回覆樓主:

珍珠宮

回覆樓主:

我試過唔少。
最嚴重是一年前,心臟停過數次,搶救過數次,電擊心臟都電到皮膚燶咗,昏迷不醒一個星期,醫生已同我家人講要有心理準備,同我老公講我係全醫院最危殆嘅病人。
到現在都無人可以保証我可以活幾耐,有一日得一日。
所以有時見D人為一些小事而耿耿於懷,自己心諗係覺得好無謂,但當然明白當事人有另一番心情啦!
我個病無得叫做好返,手尾一大籮醫生仲跟緊。
我都會盡量做自己想做嘅野,唔想做嘅事唔會勉強自己,盡量對家人同對自己好D.

珍珠宮

wan_sosin 發表於 18-12-19 01:50
我試過唔少。
最嚴重是一年前,心臟停過數次,搶救過數次,電擊心臟都電到皮膚燶咗,昏迷不醒一個星期,醫 ...

jm你好正面又勇敢!你有子女嗎?還要上班嗎?有冇宗教信仰支持你自己?不好意思 ,咁多問題問你 ,但你真係好犀利呀!

伯爵府

回覆樓主:

前兩晚屋企冇人時暈左,到老公返黎又暈多次,嚇親老公,佢差啲打999,不過好彩後尾去私家睇冇乜事,我仲末歎夠世界,吾可以死住

侯爵府

sabun 發表於 18-12-18 07:54
聽說過其實人生會有幾次差些byebye的機會,如幸運留下來的,是因你在世上還有一些事要完成,我信的。
...

謝謝分享
可否具體一些講?

珍珠宮

肥肥寶 發表於 18-12-19 06:58
前兩晚屋企冇人時暈左,到老公返黎又暈多次,嚇親老公,佢差啲打999,不過好彩後尾去私家睇冇乜事,我仲末 ...

感恩

首頁

尾頁

跳至