自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

天氣唔係暖番咩? 昨晚臨瞓前睇,都係預測今朝15度左右, 而家得9度,差咁遠?去到中午升去20度,都唔知點同阿女着衫返學好

水晶宮

醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

今朝睇到都嚇親,我懷疑佢錯囉,手機係14度

珊瑚宮

2018復活節勳章 玩具勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

珊瑚宮

2024年龍年勳章 虎到金來勳章

回覆樓主:

唔似

水晶宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 開心吸收勳章 hashtag影視迷勳章 大廚勳章

我覺得唔凍喎

大宅

粉嶺7度

大宅

ChingHay 發表於 18-12-18 08:18
粉嶺7度

寶石宮

大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

市區今日唔似17度喎, 新界區咁涷

伯爵府

牛年勳章

我住元朗,唔覺有咁涷喎
仁德厚澤載福慧輝炫矢志盛風華

水晶宮

回覆樓主:

新界好凍

大宅

2018復活節勳章

回覆 abbylo2 的帖子

6點零睇APPS, 將軍澳得12度, 應該只係半夜至清晨涷, 7點幾出門口返工唔覺涷喎

伯爵府

可能今日有太陽,我起身睇apps大埔12.3度,沙田11.1度,但唔似囉

寶石宮

回覆樓主:

唔似9度咁凍

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 FUN享自然‧郊遊一夏 親子探索遊 玩具勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 趣教勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 瞓得好勳章 HiPP勳章(1) HiPP勳章(2)

回覆樓主:

地下天文台尋日出左個post講點解溫差大,有興趣去面書search下

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 FUN享自然‧郊遊一夏 親子探索遊 玩具勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 趣教勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 瞓得好勳章 HiPP勳章(1) HiPP勳章(2)

milktealai 發表於 18-12-18 09:19
唔似9度咁凍

越想問你凍唔凍

水晶宮

畀面勳章

回覆樓主:

今朝6點起身睇下天文台apps 原來得10度 (大埔), 我以為自己睇錯,但落到街真係好寒,不過晏d又話20度,溫差成10度,真係好易病,大家小心保重

男爵府

虎到金來勳章 牛年勳章 MommyPanel勳章 KMALL特別版勳章

公爵府

畀面勳章

呢D天氣好易病, 成日陰陰凍咁

男爵府

日夜係會爭好遠
因為天氣好, 有輻射冷卻嘛

輻射冷卻即係天清, 濕度低, 加上空曠
地面散熱散得快, 咁溫度會比正常更加快凍
所以新界係最明顯
如果清晨得9度其實唔出奇呀

子爵府

尋晚我仔瞓時話好熱想開風扇,但我望下電話竟然得13度