自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

親子王國15週年勳章

http://s.nextmedia.com/realtime/a.php?i=20181218&s=10793096&a=59040689

【棄嬰變公主】2歲妹被美夫婦領養幸福爆紅 網民:留喺中國得苦難?

信朋友圈近日熱傳一篇題為《中國棄嬰成美國小公主,她這兩年的驚人變化讓網友淚奔:這才是在愛中長大的孩子!》的文章。文中講述一名被遺棄在貴州福利院的2歲孤女,獲一對美國夫婦領養後帶回俄亥俄州,此後過着小公主般的生活,還在YouTube和instagram爆紅。網民緊追她在美國的生活點滴,而孤女浸淫在幸福家庭中,笑容變得越來越燦爛、自信。

tansyneko    發表於 18-12-19 13:13

男爵府

祝福小妺妹健康成長

伯爵府

HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 開心吸收勳章

人間有愛!

子爵府

Poo得好勳章 瞓得好勳章 開心吸收勳章 美好大世界2017勳章 Xmas吸收勳章 好媽媽勳章 畀面勳章

我總覺得大了,中國父母會搶回來

水晶宮

回覆樓主:

大宅

親子王國15週年勳章

zuzu888 發表於 18-12-18 09:26

起碼可過一個快樂童年 :)

珊瑚宮

虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章

回覆樓主:

快樂童年

公爵府

畀面勳章

現在真幸福

珍珠宮

2024年龍年勳章 2021可愛聖誕B勳章 2018復活節勳章 BK Milk勳章

快樂童年

珍珠宮

我記得佢!大得真係快!好可愛!希望佢地一家幸幸福福

象牙宮

牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

人間有情,原來中國領養要比錢

珍珠宮

同意,如果第時小妹妹非常有成就,有機會吳止一對父母,有啲係白撞

公爵府

回覆樓主:

好醒目可愛又活潑
希望佢可以繼續幸福快樂咁成長
其實好多嘢真係講命水,仲有大把孤兒等人領養。 我都識得一個男仔, 佢養父養母都好錫佢,唔講都以為係親生,養父母屋企好有錢, 供書教學,提供優質生活

水晶宮

回覆 CEl 的帖子

真係好開心幸福! 事實比起係中國好好多倍

珍珠宮

2018復活節勳章 wyeth冷知識勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

好替小妹妹開心,希望佢以後也幸福快樂!
不過希望唔好因為咁,而變成更多棄養,唔係人人都可以咁幸運

伯爵府

冰山一角啦。美國大把呢D愛心爆棚嘅人!
我自己都識一個家庭自己生三個又喺中國領養咗兩個,其中一個仲兔唇嘅。
新聞呢家人個個都生得靚,個養女又靚,所以成個畫面好perfect。
養女本身個樣唔差,但去美國後個樣都靚咗。去外國生活嘅小朋友係有一種唔同嘅氣質。

子爵府

牛年勳章

回覆樓主:

好感動,好有愛的家庭

伯爵府

點搶呀。大個有自主權點會返中國? 尋根會,但唔會捨棄養父母,始終同養父母先有感情。

珍珠宮

點解唔係美國領養?要山長水遠比十幾萬係中國領養?

伯爵府

stkyo 發表於 18-12-18 10:09
人間有情,原來中國領養要比錢

一個廿萬

希望d錢收左,真係用落中國人未有人領養的孤兒度。

首頁

尾頁

跳至