自由講場

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

yiqiyihui 發表於 18-12-18 13:56
冰山一角啦。美國大把呢D愛心爆棚嘅人!
我自己都識一個家庭自己生三個又喺中國領養咗兩個,其中一個仲兔唇 ...

我都覺得外國小朋友有種唔同气質、唔知係點培養出來的

琥珀宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

成個樣都開心晒!

侯爵府

回覆樓主:

領養真係一盤大生意......

伯爵府

OforOsaka 發表於 18-12-18 14:26
我都覺得外國小朋友有種唔同气質、唔知係點培養出來的
可能係水土,仲有英文講嘢可能表情用D肌肉唔同..? 同外國思維。老up.

伯爵府

OforOsaka 發表於 18-12-18 14:24
一個廿萬

希望d錢收左,真係用落中國人未有人領養的孤兒度。

我諗用咗嚟揮霍、包女人再有少部分用咗嚟墮.. 就差唔多

王國長老

畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

我有個大陸同事都領養左個仔
佢拎美國護照,事業型女性年薪百萬,離左婚,好想要個細路(亦想搵個小朋友陪陪父母承歡膝下)
佢而家錫到個仔燶,日日微訊都係講仔

有個親戚仲勁,回流華人大陸開廠,員工有左想落,佢想要,傾掂數「買仔」,扮自己生(所有文件顯示為親生)
而家個仔又係好幸福

一切皆是命水

禁止訪問

回覆樓主:

伯爵府

回覆樓主:

佢好可愛 希望佢以後幸福

伯爵府

見小妹妹的笑容真係由心發出來,好幸福

珍珠宮

HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 開心吸收勳章

水晶宮

Charlotte_mom 發表於 18-12-18 15:29
我有個大陸同事都領養左個仔
佢拎美國護照,事業型女性年薪百萬,離左婚,好想要個細路(亦想搵個小朋友陪 ...

近年既事?

水晶宮

CEl 發表於 18-12-18 09:15
http://s.nextmedia.com/realtime/a.php?i=20181218&s=10793096&a=59040689

【棄嬰變公主】2歲妹被美夫婦 ...

其實佢本身都好可愛

用戶要求終止服務

HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 開心吸收勳章

大宅

珍珠宮

小妹妹好可愛

想知揹帶是甚麼牌子

子爵府

親子王國15週年勳章

回覆 Rubik 的帖子

之前睇過話,美國自己領養本地嘅話,會有非常多手續同麻煩,需要好多 interview 同埋係「親生父母揀你,唔係你揀人地個 B」。好多條件唔係差,養得起小朋友嘅家庭,都有機會被 DQ,或者搞好多年先可以領養到。美國仲有一個要求,就係兩公婆加埋唔可以超過 100。仲有如果個 B 有兄弟姊妹,又會有機會要你一次過養埋佢地。如果個小朋友係年幼,個親生媽媽係可以爭返黎養。同埋美國領養,好多時候係 “foster”,大個要還返個仔女畀親生父母。
中國 d 手續好簡單,唔洗 interview,唔洗點資產審查,就算有兄弟姊妹都唔會強迫你湊埋佢地(職員甚至驚你怕要養兩個,會唔講有兄弟姊妹),合眼緣,夠錢就可以帶個 B 返美國。其他國家例如韓國、非洲國家都係好簡單。同埋始終隔個海,擺得仔女去領養,都好少會返轉頭,外國人唔洗咁驚個親生父母搞著佢地。我仲好似睇過分享話,中國孤兒比較少親生父母係毒癮同酗酒,東歐、美國本土會好多。

寶石宮

2023年兔年勳章

回覆樓主:

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 FUN享自然‧郊遊一夏

珍珠宮

1998Ruby1998 發表於 18-12-19 00:58
回覆 Rubik 的帖子

之前睇過話,美國自己領養本地嘅話,會有非常多手續同麻煩,需要好多 interview 同埋係 ...

長知識

翡翠宮

好媽媽勳章 畀面勳章

祝福小妺妹永遠快樂

首頁

尾頁

跳至