有無JM 食調經藥有點滴出血情況?

Manmanman12345
|
有無JM 食調經藥有點滴出血情況?

我因要配合假期抽卵時間,所以翁翁叫我食調經藥,上次月經第一天開始,一日一粒,直至想來經前的三天停藥,我在23/11 來經就開始吃調經藥,,我是晚上服的,但15/12 忘記了服,到16/12晚才服,昨天去小便發現有少少經血,雖然愛群回覆了服少一天應該不會有問題,吃調經藥有的人會有點滴出血的狀況,
請我繼續觀察。但我還是有些擔心,因今天仍然有點滴出血情況

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊
ginatina
|
我都1樣,吃到第3天起床時見到淡粉紅色血水
|
ginatina 發表於 18-12-21 19:44
我都1樣,吃到第3天起床時見到淡粉紅色血水

多謝你回覆我呀
我食第二排了,現在日日都有點滴,仲要鮮紅色,好似禁住我d m 吾好黎咁,爬文見有個JM 食左之後day 2 驗血,發現E2 低左,要day 5先開得針,所以我擔心怕開吾到針
mojomojo88
|
Manmanman12345 發表於 18-12-21 20:30
多謝你回覆我呀
我食第二排了,現在日日都有點滴,仲要鮮紅色,好似禁住我d m 吾好黎咁,爬文見有個JM 食 ...

請問你而傢點?開左針未?啱啱翁醫師都叫我食調經藥,配合返新年後先開針,但我又驚~
|
mojomojo88 發表於 19-1-3 19:38
請問你而傢點?開左針未?啱啱翁醫師都叫我食調經藥,配合返新年後先開針,但我又驚~
...

我停左食了,愛群話停服一星期內來M, 今天停食第五天有流啡,應該明天後天會來M 了

原本你二月幾時來M 架?

mojomojo88
|
Manmanman12345 發表於 19-1-3 21:22
我停左食了,愛群話停服一星期內來M, 今天停食第五天有流啡,應該明天後天會來M 了

原本你二月幾時來M 架 ...

我原本一月尾,但翁翁放新年假,所以要食
|
mojomojo88 發表於 19-1-4 00:31
我原本一月尾,但翁翁放新年假,所以要食

即係同我一樣食調經藥令M 遲d 來,延遲到新年嗎?

mojomojo88
|
Manmanman12345 發表於 19-1-4 00:41
即係同我一樣食調經藥令M 遲d 來,延遲到新年嗎?

係呀,但我係今個月中先開始會食調經藥
|
mojomojo88 發表於 19-1-4 01:34

愛群又叫我上一次m 來就食,食超過一排呀,而家仲未來真係擔心!
|
mojomojo88 發表於 19-1-4 01:34

現在完全沒有來經期的感覺,很擔心!因我平時週期很準的,現在卻打亂了不懂來,已經第6天了
愛群叫我如果明早月經還沒有來,要抽血檢驗LH/E2/P4,請醫師評估看看身體狀況
唉,真係煩
mojomojo88
|
Manmanman12345 發表於 19-1-4 15:36
現在完全沒有來經期的感覺,很擔心!因我平時週期很準的,現在卻打亂了不懂來,已經第6天了
愛群叫我如果 ...

聽到你咁,我都唔太想食呀,希望你今次可以快啲來經啦
|
mojomojo88 發表於 19-1-4 16:15
聽到你咁,我都唔太想食呀,希望你今次可以快啲來經啦

好勞氣呀!頭先見愛群2:30未覆就致電過去,個女既不停轉接,都無人聽!之後收到愛群個email 忍不住喊!

佢話翁翁睇完我今早的驗血報告話指數ok,但叫我即刻去照卵泡!難道不知道今天是星期六嗎?點解吾一早叫我照埋呀?!我家去尖沙咀孫醫生都要差不多一小時,來回两小時,現在我又趕住出去照了!好彩孫醫生即日都比我照,我爬文見好多JM 都話星期六難book 的

月經未來,吾知開吾開到針呢
mojomojo88
|
Manmanman12345 發表於 19-1-5 15:45
好勞氣呀!頭先見愛群2:30未覆就致電過去,個女既不停轉接,都無人聽!之後收到愛群個email 忍不住喊!

...

而傢照完卵泡嗎?唔好咁勞氣住,而傢去到哩個地步,唯有放鬆心情,唔好咁緊張,睇下放鬆左心情後,月經會唔會快啲嚟,聽人講心情係會影響經期架
|
mojomojo88 發表於 19-1-5 19:07
而傢照完卵泡嗎?唔好咁勞氣住,而傢去到哩個地步,唯有放鬆心情,唔好咁緊張,睇下放鬆左心情後,月經會 ...

我EQ 真係低,好易受影響

照完了,有11粒,比上次好!心情即刻開心番!收到email 今日開針,中途會來M