自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

大家有冇試過去旅行住酒店時發生過?

男爵府

之前去沙巴, book了五星級山卡拉酒店住, 房又大又靚又望海, 感覺好舒服, 但怪事夜晚就發生, 半夜突然電視著了嘈醒, 我冇理仲走埋去電視度熄電視, 一直以為c6訓時忘記熄, 熄左諗住再訓時, 突然聽到歌聲, 個一陣開始驚, c6又訓得好舒服, 唔想嘈醒佢, 歌聲時大時細, 我扮冇事用被蓋頭扮訓, 好辛苦捱到天光, 朝早我問c6你冇熄電視訓? 佢話根本連個搖控都搵唔到點開電視, 我再話佢聽我夜晚聽到有人唱歌, 佢都嚇一嚇, 好彩第二日要轉酒店, 唔系都唔知點訓......

currypru    發表於 18-12-18 10:06
esmehouse    發表於 18-12-18 09:54
Manmanca    發表於 18-12-18 09:51

公爵府

畀面勳章

無遇過, 留毛先

男爵府

Manmanca 發表於 18-12-18 09:52
無遇過, 留毛先

好好彩

伯爵府

虎到金來勳章

回覆樓主:

我都試過係青島五星級酒店訓訓下電話機自己開左,我同呀仔都醒左我行返去熄電視,呀仔話佢瀨左便便(因他水肚不服)起身攪左一輪洗埋D褲又訓番,吾知佢係咪想比個signal我 第二日同老公講番佢話我仲咩吾走過來佢間房訓,我同仔都話大家都訓得好舒服大家一D驚既感覺到冇。
在我的字典裡,只有歡樂而沒有憂愁,小人們做什麼都影響唔到我  

男爵府

hhmum 發表於 18-12-18 10:26
我都試過係青島五星級酒店訓訓下電話機自己開左,我同呀仔都醒左我行返去熄電視,呀仔話佢瀨左便便(因他水 ...

你地唔系同一間房訓?

伯爵府

虎到金來勳章

PrettyCatCat 發表於 18-12-18 10:38
你地唔系同一間房訓?

果晚我同仔一間,爸爸同女一間

禁止訪問

侯爵府

2018復活節勳章

PrettyCatCat 發表於 18-12-18 09:45
之前去沙巴, book了五星級山卡拉酒店住, 房又大又靚又望海, 感覺好舒服, 但怪事夜晚就發生, 半夜突然電視著 ...

咁得一條友發現又真係幾驚喎
我唔知算唔算有。
有次去印尼,瞓到半夜聽到馬桶成晚有人沖水,又好似有人喺廁所沖涼咁,總之就水聲不斷。旦隔離床嘅男友瞓得好好。我唔敢入去一探究竟。就咁半夢半醒過左一晚。
另一次係喺敦煌一間好舊嘅酒店,据講好有歷史嘅酒店。剛好輪到我一人獨享。我入房例牌檢查所有野。明明所有野都正常操作(除咗暗黃嘅燈成日閃閃下)。點知食完飯沖涼後,電話突然壞左。我又唔知點解突然心血來潮手多拎起電話聽筒。於是夜媽媽跑到隔離房打比領隊,領隊幫我叫人修理。著住睡衣齊齊等。

男爵府

hhmum 發表於 18-12-18 10:40
果晚我同仔一間,爸爸同女一間

明白

侯爵府

2018復活節勳章

PrettyCatCat 發表於 18-12-18 09:31

著住睡衣都已經夠樣衰㗎啦。仲要一等再等。起初酒店話喺機房整。旦我電話完全冇反應。結果佢哋要搵人親身上嚟睇,我同男仔領隊就係咁,睡衣相見,打開房門,對左大半晚,吹住水等救兵。我唔知算唔算靈異。只係一入房已有種不詳嘅感覺。又黃又暗仲閃閃下嘅燈,真係令人有啲不安。我警覺性就更高。

男爵府

plumtree 發表於 18-12-18 10:51
咁得一條友發現又真係幾驚喎
我唔知算唔算有。
有次去印尼,瞓到半夜聽 ...

台灣我都試過馬桶成晚有人沖水, 但我以為正常冇理

伯爵府

虎到金來勳章

回覆樓主:

上年係知床酒店我同老公一間、兩姐弟一間房,我女自己係間房走過來話唔要呢間同我哋換房,佢話D聲叫得好淒厲咁老公同個仔過埋去一齊研究下,其實間房係望海出面真係好大風而窗門又吾可以關得緊有條隙入風吹入來形成左好似女人叫得好淒厲既聲音(認真D聲真係幾嚇人),落去食晚餐時同導遊講有冇房換,佢之後答已經好full因為我哋住果D係高級房如果要轉就得工人房,老公話是旦吾好轉其實團友聽到都話佢哋間房冇聲大家都住同層同方向的,出奇地食完飯返房間即係静哂冇左之前既聲只聽到真真正正既風聲。

侯爵府

2018復活節勳章

PrettyCatCat 發表於 18-12-18 10:58
台灣我都試過馬桶成晚有人沖水, 但我以為正常冇理

其實如果我打從入房嗰刻佢係咁樣,我唔會覺得有問題。旦佢係半夜突然咁,就令人產生疑慮。都唔知係唔隔聲抑或咩啦,總之感覺廁所嗰邊好繁忙。

禁止訪問

男爵府

真人真事。二十幾年前,我父母同一大班 aunts, uncles及他們的仔女去峇里島,當時個島無現在發展得咁完善,間唔中都會有停電問題。有一晚全班男人去哂宵夜,大約12點幾突然停電,班女人就各自打開房門睇吓乜事,大約幾分鐘後有番電,便各自入房。其中一個 auntie入房後發現兩個之前已經入睡的兒子(一個4歲,一個8歲), 整齊的連同被鋪睡在地上,她只好默默的把兒子放回床上,直至第二天他們坐上去新加坡的飛機她才敢講出來。

琥珀宮

親子達人勳章 BK猜猜猜慶中秋

PrettyCatCat 發表於 18-12-18 09:31

半夜成幅廁所廉跌落黎
太眼瞓唔理繼續瞓
你若盛開, 蝴蝶便來!

男爵府

plumtree 發表於 18-12-18 10:58
著住睡衣都已經夠樣衰㗎啦。仲要一等再等。起初酒店話喺機房整。旦我電話完全冇反應。結果佢哋要搵人親身 ...

點解唔換房?

珍珠宮

牛年勳章 畀面勳章

plumtree 發表於 18-12-18 10:58
著住睡衣都已經夠樣衰㗎啦。仲要一等再等。起初酒店話喺機房整。旦我電話完全冇反應。結果佢哋要搵人親身 ...

我估換過間房比你,快過整部電話。

男爵府

plumtree 發表於 18-12-18 11:18
其實如果我打從入房嗰刻佢係咁樣,我唔會覺得有問題。旦佢係半夜突然咁,就令人產生疑慮。都唔知係唔隔聲 ...

我都系夜晚先有, 當時冇諗, 而家感覺真系好怪

首頁

尾頁

跳至