自由講場

跳至

首頁

尾頁

水晶宮

得閒姨 發表於 18-12-18 10:00
佢通常都係揀我食飯時間上來,走唔甩
不過好彩佢無我屋企鎖匙,次次問我同老公要後備匙都比我地 ...

你老公合作已經好好多

珍珠宮

明白你感受
我奶奶都係咁,每個星期/隔個星期探佢時,總會發表湊孫偉論
我選擇性咁聽,通常十樣嘢,有九樣當聽唔到,一樣係有啲啟發
哦~哦~哦咁囉,有時又講下笑回應
唔係一齊住,咪由佢講下,聽咗又唔會少忽肉

我和奶奶friend架,佢亦都唔係到,我常常都掛住佢

琥珀宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

當佢唱歌!!! 唔駛俾咩大反應, 一味唔唔唔....哦哦哦... 咪算囉!

珍珠宮

好多人都係咁,我會當佢唱歌

男爵府

得閒姨 發表於 18-12-18 09:31
只係呻下架咋,我唔係鬧我99架,佢已經係唔錯既99架啦,但真心煩,每次佢上來我屋企我都莫名地心情煩躁,我 ...

佢上來,你借聾耳陳隻耳就得啦

子爵府

畀面勳章

小肥兔 發表於 18-12-18 10:47
呢樣我明, 奶奶都係咁, 久唔久上嚟,但當正佢屋企咁,。又話咁曬衫唔得架,又話d野唔可以咁放架, 一直都 ...

也許唔解畫(免得以後都要同人交代呢d咁私人嘅事),所有野都答一句:你個仔話鍾意咁/你個仔自己揀話要咁/你個仔要所有人都聽佢講咁去做⋯⋯

唔知咁樣行唔行得通呢

水晶宮

回覆樓主:

公平D講,所有奶奶自己阿媽都係一樣

男爵府

錄低比隻佬聽返,佢呀媽講一次你播一次,唔可以你一個聽哂,咁好快應該唔洗再聽,隊友會好快出口!

珍珠宮

王國教室勳章

用絕招,
閂耳仔乜都微笑,唔好認真

翡翠宮

2018復活節勳章 開心吸收勳章 親子王國15週年勳章

只係呻下架咋,我唔係鬧我99架,佢已經係唔錯既99架啦,但真心煩,每次佢上來我屋企我都莫名地心情煩躁,我 ...

當耳邊風,笑笑表面答佢:好呀,我一陣執執。讓佢冇機會再話你。
當然,佢走左就算,唔會執。

男爵府

得閒姨 發表於 18-12-18 10:05
我老公都咁話我,但係真心累,不斷地比人含沙射影地指我打理頭家唔夠好,D仔女教得唔夠好,生活習慣唔夠 ...

同番佢講啊邊個邊個奶奶點好點好

水晶宮

2024年龍年勳章

笑下,又或者講第二樣野扯開話題
從天空到大地, 心臟在持續著令人眩暈的擺動, 那是初戀

寶石宮

2023年兔年勳章

回覆樓主:

伯爵府

BK Milk勳章

完全明白,我99都是,天下只有一條路是安的,就是按她說的辦。煩死

首頁

尾頁

跳至