又有貪搵快錢免費旅遊

dodo322
|
警方留意到有不法分子利用豐厚回報,以及免費旅遊作誘餌,招攬不少想「搵快錢」年輕人,協助跨境販毒等嚴重罪行。警方毒品調查科於昨日(17日)聯同海關,在香港國際機場入境大堂,截查從馬爾代夫返港的2名男子及1名女子。

探員在兩人的2個行李箱中,發現2個行李箱分別於夾層內,搜出的可卡因共16包,約重8公斤、總市值約港幣800萬元。

被捕3人向警方稱經朋友介紹參加高薪帶貨(毒品)行動,及參加為期4天的免費旅遊,將毒品由馬爾代夫經航班運回香港。據悉報酬介乎港幣1萬至5萬元,而旅程中的玩樂消費及酒店費用則由販毒集團支付

TMC3012
|
點解仲有人去參加架
peggy65
|
TMC3012 發表於 18-12-18 10:00
點解仲有人去參加架
因爲自信最聰明,最好彩,
唔會俾人呃,唔會俾人捉到正,
可以賺到免費吃喝玩樂,

即使有事,覺得香港政府會救佢
JD930
|
又係呢啲
Poyau    發表於 18-12-18 13:35
tet123
|
便宜莫貪
Poyau
|
抱憾終生
cinda72.
|
捉到既都成日有新聞,可想而知,捉唔到走到既有幾多
係fb d搵工谷成日都睇到呢d蛤蜊周圍跳,包玩包食仲有幾皮野袋
Fiona_yy
|
2個字: 抵死
yuyueng
|
其實同賭大細一樣,博拉唔到就幾萬落袋
木土土
|
cinda72. 發表於 18-12-18 13:35
捉到既都成日有新聞,可想而知,捉唔到走到既有幾多
係fb d搵工谷成日都睇到呢d蛤蜊周圍跳,包玩包 ...

可能就係捉唔到有好多,會同身邊朋友分享,令好多人以為博到無事機會大。呢個可能係事實,但d人無認真想博輸咗既後果!
ngokwan
|
yuyueng 發表於 18-12-18 13:38
其實同賭大細一樣,博拉唔到就幾萬落袋

捉到就一世
cinda72.
|
木土土 發表於 18-12-18 13:48
可能就係捉唔到有好多,會同身邊朋友分享,令好多人以為博到無事機會大。呢個可能係事實,但d人無認真想博 ...

用半生至1生人去搏呢d吃喝玩樂同果少少錢,仲學人分享,冇鬼點死人丫,而家d人犯法都要貼上網,真係腦殘得緊要
milktealai
|

硬任務
|
dodo322 發表於 18-12-18 09:56
警方留意到有不法分子利用豐厚回報,以及免費旅遊作誘餌,招攬不少想「搵快錢」年輕人,協助跨境販毒等嚴重 ...

咪又好似個幾條友咁話吾知攞!家屬喊苦喊忽 大龍鳳!真係當人百痴!
tsung
|

OforOsaka
|
咁解返香港先比人捉到
OforOsaka
|
木土土 發表於 18-12-18 13:48
可能就係捉唔到有好多,會同身邊朋友分享,令好多人以為博到無事機會大。呢個可能係事實,但d人無認真想博 ...

應該唔只第一次

果d集團可能之前揾佢地運左機次、但係比佢運既野唔係禁品、運得幾次見冇事以為真係好易過骨、到人地比堅野佢咪
秋天與楓葉
|
香港先捉到算好彩
馬爾代夫有死刑

chickenwing2006
|
OforOsaka 發表於 18-12-18 20:22
應該唔只第一次

果d集團可能之前揾佢地運左機次、但係比佢運既野唔係禁品、運得幾次見冇事以為真係好易過 ...

yuyueng
|
硬任務 發表於 18-12-18 19:36
咪又好似個幾條友咁話吾知攞!家屬喊苦喊忽 大龍鳳!真係當人百痴!
...

包飲包食包玩仲有幾萬落袋,真係咁筍仲邊有人返工吖,諗住有事就搵中國領事館出面,就係咁多呢D白痴比人利用,毒販至愈來愈多。