網購-用 shop easy外國倉服務差到不行

GhjNa
|
嬲到開post (emoji)
呢幾年都有上澳洲, 美國網購之後用轉運服務ship 返Hk
揾呢間shop easy 試下

首先我件貨11月中已被派送和有人簽收
但shop easy 仍顯示冇收過件
電郵冇人覆, 過兩天打去又話可能未scan件
叫我過幾天再冇先問
之後當然係冇影
又打去, 佢問返我轉頭, 邊個簽收
幾經轉折問得到, 再一星期先同我入倉
但之後究竟幾時ship呢? 冇人知
打去再問只係一拖再拖, 話未有咁快

而家究竟我件貨響邊, 係一個謎

要我不停打去追, 每一個星期追佢一次
都係拖, 不停話過幾日啦, 再打去, 依舊拖
你如果運作唔到何必學人開倉?

如果jm用過呢間野而順利收貨, 我真係恭喜你
Shop easy 非常差,希望多D人知道以免中招

mmmmm716
|
呢間打電話啲cs係幫唔到,我上次都係要fb inbox問!
GhjNa
|
mmmmm716 發表於 18-12-18 10:53
呢間打電話啲cs係幫唔到,我上次都係要fb inbox問!

請問你幾耐先終於收到件貨呢?

如果佢地有schedule, 即使慢都算
而家係比D假嘅schedule 你, 但件貨係去左外太空
mmmmm716
|
GhjNa 發表於 18-12-18 13:07
請問你幾耐先終於收到件貨呢?

如果佢地有schedule, 即使慢都算

我上次大概1個星期,fb inbox佢地老細會自己覆同睇msg,不過佢啲cs真係好唔得,開頭電話cs話係我單號問題,跟住inbox問個cs又話係個system問題,結果我sd晒email話要個解決方案後,果晚fb inbox個老細自己覆,跟住就好快收到貨
GhjNa
|
mmmmm716 發表於 18-12-18 13:11
我上次大概1個星期,fb inbox佢地老細會自己覆同睇msg,不過佢啲cs真係好唔得,開頭電話cs話係我單號問題 ...

Fb inbox 左, 佢都係話追
明明上次cs答話ship 出倉飛緊香港
而家又話其實仲喺外國倉
混亂到咁....
慢都算, 但混亂係不能接受
mmmmm716
|
GhjNa 發表於 18-12-18 16:37
Fb inbox 左, 佢都係話追
明明上次cs答話ship 出倉飛緊香港
而家又話其實仲喺外國倉

哇,一時一樣真係好亂,上次我無呢個情況,佢地黎緊會搬倉,可能會亂上加亂,good luck!希望你早啲收到貨
michelle_chan
|
GhjNa 發表於 18-12-18 10:01
嬲到開post (emoji)
呢幾年都有上澳洲, 美國網購之後用轉運服務ship 返Hk
揾呢間shop easy 試下

我都係受害者 用過只有兩次兩次都中招
同唔平
最近果次份貨比佢hold住個幾兩個月 媽咪生日前一個月買定生日禮物 點知生日左成個月先到 又話自己個倉俾人連累搞到有問題 但我下單果陣其實已經有問題但又唔單聲 send email又遲遲唔答 講句sorry就覺得佢係受害者 我覺得我作為消費者仲可憐囉 有問題 完全唔會主動跟進 又唔會比番個discount做補償 仲要貴過人!有另一個受害者教我響佢Facebook post 最多人回覆既thread 度投訴 先有用 嬲爆左 以後blacklist呢間度 都唔知點做生意既
michelle_chan
|
michelle_chan 發表於 18-12-18 17:21
我都係受害者 用過只有兩次兩次都中招
同唔平
最近果次份貨比佢hold住個幾兩個月 媽咪生日前一個月買定生 ...

https://www.facebook.com/285881611511976/posts/1496103117156480/
GhjNa
|
michelle_chan 發表於 18-12-18 17:26
https://www.facebook.com/285881611511976/posts/1496103117156480/

多謝你分享
相信我件貨再等多兩個月就差不多

我之前google 過冇太多劣評先試下
又見hk好少做澳洲倉, 見佢又sell係港媽創業
伏已中
真係唔知點做生意, 又亂又冇效率
GhjNa
|
mmmmm716 發表於 18-12-18 17:06
哇,一時一樣真係好亂,上次我無呢個情況,佢地黎緊會搬倉,可能會亂上加亂,good luck!希望你早啲收到貨 ...

多謝你, 我預左等多一個月呀at least
每個星期都追一追真係忙過佢
bb1901
|
拖咁耐有機會唔見
GhjNa
|
bb1901 發表於 18-12-18 18:41
拖咁耐有機會唔見

但佢堅稱有,
我諗住起碼都要等多一頭半個月, 真係冇, 先可以追佢問究竟是咪唔見左, 而家只好乾等

Poyau
|
謝謝提醒