你上次買VCD/DVD係幾時?

101mm
|
見到HMV清盤,諗緊自己上次買影音CD/VCD/DVD係幾時

你上次買影音CD/VCD/DVD係幾時?
asa2012
|
起碼6年前
umama
|
舊年
plumtree
|
101mm 發表於 18-12-18 10:20
見到HMV清盤,諗緊自己上次買影音CD/VCD/DVD係幾時

起碼十年前。
gigi19810326
|
尋日
買怪獸與它們的產地
一星期前,買左一set哈利波特藍光(屋企已經有一set vcd)

其實間唔中都有買,通常中意買一系列個啲,好似狂野時速,魔戒,盜墓迷城呢啲,全部都會成套咁買的
Angel_Rose
|
讀中四果陣
叮妹
|
上星期
101mm
|
gigi19810326 發表於 18-12-18 11:04
尋日
買怪獸與它們的產地
一星期前,買左一set哈利波特藍光(屋企已經有一set vcd)

Poyau
|
小朋友嗰啲就有買
skybiebie
|
101mm 發表於 18-12-18 10:20

周杰倫演唱會
kit2004
|
唔執都難!買左都聽唔到,依家新車冇cd機。之前買左鋼琴cd全部冇用
wongsamuel
|
kit2004 發表於 18-12-19 01:15
唔執都難!買左都聽唔到,依家新車冇cd機。之前買左鋼琴cd全部冇用
...

仲有佢D野特別貴
LedTV
|

超過1x年以上

而家Netflix 真係乜都有,
另外iTunes store又係,想睇乜都有得買斷或租又唔駛儲碟,之前d cd 都掉晒, 一個Spotify 乜歌都有

屋企連CD ROM都無

車都係Spotify..上網即時聽歌又唔駛save

101mm
|
LedTV 發表於 18-12-19 01:31
超過1x年以上

而家Netflix 真係乜都有,

me2

stkyo
|
最近一次係BK朋友送嘅子華DVD
happybebebe
|
一兩年前,買冰雪奇緣、玩轉腦朋友dvd
我仲打算嚟緊買moana dvd

happybebebe
|
cd就考鋼琴嗰啲
happybebebe
|
Poyau 發表於 18-12-19 00:57
小朋友嗰啲就有買

我家幾年前,小朋友仲好細時都有幾十隻兒歌dvd
播dvd無廣告嘛
LedTV
|
DVD d 質素而家係點?我以為已經淘汰左
我都好多年無睇過dvd 制式片
而家已經睇緊Netflix 都4K,舊戲都已經有blu-Ray
Poyau
|
happybebebe 發表於 18-12-19 10:01
我家幾年前,小朋友仲好細時都有幾十隻兒歌dvd
播dvd無廣告嘛

小朋友嗰啲屋企都好多 開機播方便