請問哪一款抽油煙機好用,容易清洗?

guoda1668
|
oceandeepsea
|
普通日常洗,富士皇有塊大板果隻,無集油盒,就咁抹塊板,唔見有油滴出黎,大洗就隻隻都差唔多咁麻煩,要拆好多野
guoda1668
|
回覆 oceandeepsea 的帖子

價錢貴嗎?
BK2002
|
guoda1668 發表於 18-12-18 11:49
我最近換咗一隻台灣做, 牌子我都未聽過...有電熱溶油自動清洗功能。呢個係我考慮重點, 因為舊個部惠而浦就係壞咗排污水功能, 入水清潔後D水唔識流番出來, 谷住要換機...
oceandeepsea
|
guoda1668 發表於 18-12-18 12:22
回覆 oceandeepsea 的帖子

價錢貴嗎?

3000以下
豬師奶8
|
guoda1668 發表於 18-12-18 11:49

富士皇
guoda1668
|
回覆 BK2002 的帖子

是不是可以提供牌子給我呢?另外,請問價錢貴嗎?
BK2002
|
guoda1668 發表於 18-12-18 14:34

今晚返屋企望望,價錢$3300包安裝及拆走舊機。
其實巿面其他牌子都有電熱除油呢個功能,你問下電器舖都得,我覺得好過入水清洗...
BK2002
|
guoda1668 發表於 18-12-18 14:34

Bondini model BT-128SE
Happyhappylive
|
富士皇
cskwu
|
回覆 guoda1668 的帖子

惠x浦有出自動清洗,唔洗成日吓吓辛苦自己,方便好多,不過自己都慣手勢,定期黎個大清潔,洗吓扇葉d漬油,因為佢係易拆式所以都唔難搞