識游水係基本求生技能,一定要識

AMYBO
|
同老公商量緊小朋友學課外活動嘅問題
事關小朋友好怕水
我就提議不如比佢細細個學游水
等佢早啲克服呢個恐懼
況且我覺得識游水係求生技能 萬一有事都可以救到自己
所以唔理小朋友有無興趣都一定要學
大家覺得係唔係
李露眉
|
有幾細?好多細學反而學好耐,喊兩年

我覺得五六歲學最好
新用戶
|
小朋友幾大?
tester5
|
AMYBO 發表於 18-12-18 11:52
事關小朋友好怕水
阿仔一定要學識游水。
因為有咩事老公要救奶奶,阿仔就要救我。
greenpea    發表於 18-12-18 20:53
yokulami
|
我同意一定要識游水架
marcus_hclee
|
我覺K3學幾好,或者K2升K3暑假開始學,佢又明教練講乜,始終幼稚園又比小學得閒,太細個學玩水多

Reminder
|
事關小朋友好怕水

不要去那些公眾泳池開班,他們太多學生,教得無咁好。
Reminder
|
tester5 發表於 18-12-18 12:06
阿仔一定要學識游水。
...

matata
|
最好搵個教練兩三個學生一齊學,一黎學生壓力無咁大,二黎學得專心D
Jumama2000
|
tester5 發表於 18-12-18 12:06
阿仔一定要學識游水。
...

仲要娶個識游水嘅老婆
happybebebe
|
識游水可以去泳池玩水滑梯
biancaho7
|
事關小朋友好怕水

我仔7歲開始學
係超怕水
學足一年都唔識
但突然1日自己突破心理關口
跟住就進步神速
lmjoey
|
同意, 阿仔K1就開始學啦!
katychan221
|
系呀...我都覺...吾使佢叻到要游到去泳隊果d...只要識游水有咩事幫到自己就得
julieko
|
要,我老公都勁驚,我都教左佢勁耐,佢先夠膽捉住池邊踢腳
仔仔黎左佢話第一件事就學游水,有咩事阿仔可以救埋佢
AAwing
|
我仔小一暑假, 單對單教練, 一個暑假學識, 唔怕水.
依加每年暑假都游水

se6b03
|
其實你地有冇發覺,游水浸野既人通常都係本身識游水甚至游水好叻。反而完全唔識游水既人唔會浸親。
keikeicat
|
我學極都唔識踩水,有次同班friend講起,個個都話唔識游水,我話唔怪得我地咁投契啦
唔知係唔係遺傳,我阿爸阿媽、兄弟姊妹都唔識游水!
mmya
|
其實我麻麻哋覺得識游水係求生技能 又幾可以用到佢來求生。 反而識游水可以玩多好多嘢,例如滑水潛水, 去游水又唔使帶水泡,可遊出浮台………… 你用呢個方面去鼓勵佢
一杯凍奶茶
|
我女k 2 沖涼都怕濕眼,但都唔怕游水,所以早d 學無咁驚