自由講場

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

micsin 發表於 18-12-18 17:04
工人 緊係揍仔啦 就可以, 你有無聽過男人 緊係揍仔啦, 點解女人一定要揍仔, 男人就可以去玩? 女人 係要尊 ...

其實我唔同意湊仔=工人, 我請工人都無叫佢湊仔架。 我好愛我d仔,有時間我一定係自己湊, 亦唔同意/覺得做家務係低一等。

我覺得返工賺錢同湊仔做家務同樣重要。叫人唔好唔尊重湊仔嘅c9, 首先要自己尊重自己,自己重視自己先

珊瑚宮

2024年龍年勳章 虎到金來勳章

回覆樓主:

同埋family gathering出嚟係D男人賭錢, 畀著我就唔會出. 教壞曬啲小朋友。

伯爵府

回覆樓主:

呢d男人自己冇用,咪咁樣講黎抬高自己law 大把叻女人叻過佢

珍珠宮

micsin 發表於 18-12-18 12:14
我上星期出席一飯宴, 幾個family gathering, 人多關係, 分開2檯食飯, 點分?, 其中一個男人話, 女人緊係揍仔 ...

係湊仔唔係揍仔..
揍=打...

伯爵府

2018復活節勳章

mini1204 發表於 18-12-18 12:33
呢D男人低層次唧
我身邊無呢D男人

yes

禁止訪問

禁止訪問

公爵府

回覆樓主:

大把廢柴又窮又要面又大男人又聲大大!又唔反省下自己憑什麼!

伯爵府

畀面勳章

回覆樓主

最慘係連女人都睇底自己,呢度有唔少人成日開口埋口話自己女人仔,咩都唔識,根本搵借口比自己懶惰逃避

男爵府

goat 發表於 18-12-18 13:27
第一次見到人用福氣去形容家庭煮婦........
我只會讚六十歲打後老人家有福氣,
六十前我唔敢亂讚

我以為返咗清朝

公爵府

回覆樓主:

無自信的男人都愛扮.....大...男人。

侯爵府

cheechi 發表於 18-12-18 19:56
最慘係連女人都睇底自己,呢度有唔少人成日開口埋口話自己女人仔,咩都唔識,根本搵借口比自己懶惰逃避
...

有d人好enjoy 做c9, 比男人養, 以為好好命,

子爵府

牛年勳章

catfitfit 發表於 18-12-18 17:09
反而好想知佢老婆做咩工作???佢老婆位高權重?好高級架?

普通文職,只是原來男的有債務在身,怕老婆請假會易被炒無收入

公爵府

回覆樓主:

男人同男人講野理得佢咁多,一時興起時總有一兩句狂言,幾個男人圍埋一齊賭,氣氛係咁上下架啦!

我覺得女人湊仔亦唔係一件咁唔光彩嘅事,家庭崗位問題,女人有本事又過到自己果關都可以要求老公做家庭主夫係屋企湊仔。我個人無乜地位觀念,只睇家用食唔食得住我把口。

侯爵府

rean_chau 發表於 18-12-18 22:17
男人同男人講野理得佢咁多,一時興起時總有一兩句狂言,幾個男人圍埋一齊賭,氣氛係咁上下架啦!

我覺得女 ...

其實 我不只一庚聽過 我之前都聽過另一高級男 評論女下屬時, 明知個女下屬搏升級, 同一口問, 話 女人 都你去湊仔啦, 我好唔鐘意男人咁講, 所以女人要爭氣, 唔好比男人食一世

首頁

尾頁

跳至