返大陸玩有冇買旅保呀?

wingccci
|
咁多位jm,平時你地返大陸玩有冇買旅保呀?
silly.cat
|
我有,買個安心
yeeeeeeee
|
有呀,就算要買都係上網買好方便
wcpcelia    發表於 18-12-27 16:09
lyh80115
|
去下深圳、返鄉下(廣東)都無買,其他地方會考慮買。
oliviaaivlio
|
回覆 wingccci 的帖子

暫時去的都位於廣東一帶, 所以沒有買.
瑩瑩老豆
|
買, 有事冇錢醫院隨時唔理你. 大陸你敢唔買?

wingccci 發表於 18-12-18 12:14

daisy17772
|
我建議大家千祈唔好搏,其實可以考慮買一份全年嘅大陸保險, 對於間唔使經常上去嘅 都好。喺大陸認錢唔認人, 醫院要你有擔保或者畀一大筆deposit先至肯收。
vikkihui
|
yeeeeeeee 發表於 18-12-18 18:43
有呀,就算要買都係上網買好方便

有邊間推介?
youhello507
|
好多旅保都不會先付錢,入院一樣要找數先
PCCW2319
|
wingccci 發表於 18-12-18 12:14

除非唔過夜, 如果唔係一定買。
天降大任
|
去長途, 好似飛北京果d就有買,但深圳、廣州果d成日返,邊度會記得次次買…
leecting
|
都會呀,通常都係全年搞掂晒
bbalien
|
我呀媽成日都會返上去搵返D舊朋友舊同學食飯,差唔多個個月都返,所以幫佢買左個全年旅保,就算平時去第二度旅行都唔洗特別再買
sstepphanie
|
有過夜都會買,如果次數多就一年年咁快就最抵
momososo
|
多數跟團,旅行社都一定要買!
ppche
|
我都有買MSIG全年旅保呀呀,始終返大陸玩而家高鐵,港珠澳都通左車,方便左,呢兩個月都返左去兩三次,又食野又住咁
wiyi
|
有過夜就會買,有咩事都多個保障
bb12345
|
有買, 以前藍十字, 宜家改買恆生旅遊買, 因為有包手提電話
candysandy
|
千祈唔好慳果些少錢,大陸實在太多失魂車,尤其高速公路。
bb12345
|
支付寶見到有個中國旅遊保 $49 好似包5天,條款自己睇
wcpcelia    發表於 18-12-27 16:10