同人搭檯最怕

szeyee1999
|
對面果位食嘢習習聲。搞到我好難專心食嘢,係咁偷望佢嘅嘴。
peter40+
|
最怕講嘢大大聲又唔識停,迫人成餐飯聽住佢講嘢
kit2004
|
szeyee1999 發表於 18-12-18 13:16

我都怕,對住坐果種我寧願唔食。怕彈到對面或佢彈都唔好
超級特務
|

我偷偷望佢碟嘢食
然後隔離飯香
Ashleycorina
|

我超怕搭枱。前幾日一個人,餐廳太忙,我就搭枱。
對住坐,個男大約2x歲,一直望住我,一路食一路望我望住佢佢至望返自己碗食物,攪到我都快快食完走。
好想問佢,弟弟,做乜望住姨姨
Minnacat
|

尋日經歷,對方兩公婆(老人家),個伯伯不斷咳,不段吐痰,個婆婆就將伯伯果堆吐痰紙巾放枱上!
shine1981
|
最怕隔離呻鼻涕,然後鼻涕紙巾放枱面
秋思
|
洗假牙&教仔
szeyee1999
|
秋思 發表於 18-12-18 13:29
洗假牙&教仔

教仔令我諗起同一對大陸人母子搭檯。阿媽整餐飯都係度用普通話教仔要用國貨,唔好用‘蘋果手機’⋯然後又講果單‘華為’事件。超煩!重點係個仔睇落似兩三歲到。
ChloeMa
|

我都會唔專心,要掩住隻耳仔。
浠浠媽媽
|
最怕食飯時候,人哋係到呻鼻涕,即刻無胃口
faithope
|
Minnacat 發表於 18-12-18 13:24
尋日經歷,對方兩公婆(老人家),個伯伯不斷咳,不段吐痰,個婆婆就將伯伯果堆吐痰紙巾放枱上! ...

faithope
|
shine1981 發表於 18-12-18 13:27

I9528
|
呢樣我唔怕
最怕遇著個講唔斷氣嘅

試過問我個餐好唔好味,答咗佢,佢跟住就無限講,又話唔健康,好多汁,又唔抵......babababababa
靚豬豬
|
Minnacat 發表於 18-12-18 13:24
尋日經歷,對方兩公婆(老人家),個伯伯不斷咳,不段吐痰,個婆婆就將伯伯果堆吐痰紙巾放枱上! ...

laiwah617
|

我最怕對面人包雲吞!
laiwah617
|
shine1981 發表於 18-12-18 13:27

唔使係街,我屋企人都係咁,勁無奈囉,又唔話得佢!
Nikitang1111
|
我都好怕人食野習習聲
藍星人民
|
最怕呻鼻涕同埋想吐痰聲...真心想打巴佢
plumtree
|
藍星人民 發表於 18-12-18 14:17
最怕呻鼻涕同埋想吐痰聲...真心想打巴佢

無錯,同感
就算唔係同埋搭枱食飯,逼埋一個車廂都係好辛苦。
最近就試過。同一架旅遊巴,隔離嗰pair個老婆,後面隔幾個位嘅某人 ,前後surround sound夾擊包雲吞聲,真係聽到
仲要不停咳。又唔帶口罩。真係想舂佢地