又一單忘年戀

牛牛牛牛
|
見到張相真係好難接受,無論企喺男定女嘅立場,我都接受唔到囉

28歲青年65歲大媽陷母子戀 擬做試管嬰兒手術
河南28歲小伙子柱子(化名)去年經歷人生低潮時,遇上65歲芹姓大媽,兩人雖然年紀相差一大截,但在相處中互生好感,柱子被芹婦的溫柔打動,無懼年齡之差談起戀愛。兩人近日更拍了婚紗照,打算朝結婚方向努力。至於兩人擔心的生育問題,芹婦稱如果對方想生孩子,願意考慮做試管嬰兒手術。

柱子在農村出生,每月工資2000元人民幣(約2300港元),曾有一個同齡女朋友。但到了談婚論嫁階段,女方父母索要巨額禮金,令柱子不得不放棄。分手後他又找了一個比自己大10歲的女朋友,惟仍遭女方父母反對。兩段感情失敗都讓他失去信心,甚至出現輕生念頭,這時他遇上了芹婦。

「沒甚麽大不了的,以後還會遇到好姑娘的。」芹婦溫柔地安慰柱子,柱子認為與她相處十分舒服,其後直接向她表白。芹婦笑稱,自己的孫子都17歲了,自己只是比柱子的母親少兩歲,本以為對方只是玩玩,但他一再堅持打動了自己,決定與他嘗試開始。

兩人談戀愛不久便同居,一起逛街、煮飯,沒有別人口中所說的年齡隔閡。雖然偶爾也會吵架,但很快又和好如初。為了減少流言蜚語,柱子還專門把頭髮染成白色,讓芹婦無比窩心。早前柱子決定向芹婦求婚。幸而芹婦的孩子、親人都很支持他們。在雙方親人的祝福下,兩人近日先拍婚紗照,並逐步計劃將來。

https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/cnnews/20181218/bkn-20181218092926057-1218_00952_001.html

tsung    發表於 18-12-19 11:10
牛牛牛牛
|
至於兩人擔心的生育問題,芹婦稱如果對方想生孩子,願意考慮做試管嬰兒手術。

我好奇65歲係咪已經收經?收咗經仲可以試管咩?搵代母?
cathy-tse
|
牛牛牛牛 發表於 18-12-18 14:07
至於兩人擔心的生育問題,芹婦稱如果對方想生孩子,願意考慮做試管嬰兒手術。

我好奇65歲係咪已經收經?收 ...

大陸人求其啦⋯⋯
Manmanca
|
dasy
|
amyamy123
|

lovebobo
|

jonwu
|
台灣科學家楊振寧82歲娶個學生28歲都係咁啦。

點解男老女幼就得。調轉就唔得?
李斯特    發表於 18-12-18 22:50
jonwu
|
仲要 label 係大陸人完全係歧視。香港冇老夫少妻?
李斯特    發表於 18-12-18 22:50
choc_choc
|
假到真嘅一樣
牛牛牛牛
|
jonwu 發表於 18-12-18 14:25
台灣科學家楊振寧82歲娶個學生28歲都係咁啦。

點解男老女幼就得。調轉就唔得? ...

呢單都係接受唔到喎,我直頭覺得一個有戀x癖,另一個就戀x狂

真愛呢家嘢
wcpcelia    發表於 18-12-18 15:45
plumtree
|
牛牛牛牛 發表於 18-12-18 14:05
見到張相真係好難接受,無論企喺男定女嘅立場,我都接受唔到囉

我無論男老女幼抑或女老男幼都唔係太接受到。硬係覺得好兒戲咁。作為女嘅,我咁大年紀會覺得好自卑囉! 冇乜安全感。
Poyau    發表於 18-12-18 19:50
牛牛牛牛
|
jonwu 發表於 18-12-18 14:26

我冇歧視架

個男收入唔高,不過個樣唔係差,佢之前拍兩次拖對象都算正常範圍,次次都俾女方家人反對,相信係男多女少,女人再大啲都仲有條件嫁得好
Poyau
|
戀母情意結
JD930    發表於 18-12-18 15:30
TMC3012
|

qqaa
|
jonwu 發表於 18-12-18 14:26

外國人除咗特別有禮貌之外,只有童話
李斯特    發表於 18-12-18 22:51
|
cathy-tse 發表於 18-12-18 14:10
大陸人求其啦⋯⋯

asa2012
|
當事人接受到就得啦
nganc9
|
真愛應該冇分年龄嘅
drm    發表於 18-12-19 02:48