美容扮靚

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

cinda72. 發表於 18-12-19 13:01
呢樣野幾間美容院sell過我,但我2胎都係開刀,所以冇需要住
聽聞對滲尿有效果,對順產既應該有用架
但要做 ...

我係做運動解決呢個漏尿問題,其實有幾個動作持續去做就能解決到,原理係要刺激用力,不停收緊會陰肌肉,而令到它回復返個張力。這個先係長遠之路。
聽聞收陰部機有少少靠微震,個人會唔多覺。有人亦都試過買震蛋去自己刺激收縮,一樣原理,但起碼唔會對住美容師們甘尷尬先。
Btw.我覺得運動最實際,產後運動

複式洋房

LC116 發表於 19-3-16 12:17
做邊樣運動有幫助?

可以做下盆骨底肌練習,配合呼吸,類似忍尿,忍放屁感覺,慢慢收縮陰道,肛門周邊肌肉,向內上收既感覺。每次用力收停留3秒,再放鬆。這個動作無時無刻站,坐,訓都可以練習。
之後可以做下臀橋個動作,配合臀大肌練習。平訓屈膝腳底踩地,收緊臀部肌肉,呼氣將盆骨向上推離開地面,之後當盆骨慢慢放落地同時臀部依然要收緊狀態。再重複動作盆骨向上推,⚠留意不要用錯腰力向上推。每組12下,共4組。可隔日做。
堅持練習2-3個月,效果更明顯,而且有提臀效果翹臀

-maymay-    發表於 19-5-24 16:59

複式洋房

520kinky 發表於 19-3-23 22:25
有d醫生會建議做呢種運動去改善

對於長遠作用,運動係實際d。靠自己練習肌肉收縮,難道要一世靠(收音機)。肌肉唔練就會沒力,而且年紀大了,體重又加重了,個問題會更嚴重。所以學識自我底肌收縮練習,再加強練下臀肌,腹橫肌,就更有效用對長遠計劃來講。

首頁

尾頁

跳至