成日聽到比人盜用信用卡,今次可能到自己

77shirley
|
剛問銀行, 佢叫我填表, 查明後可括免, 但佢點查? 需時幾耐?

係咪都要交左credit card 先

請問有冇人試過,唔該

tansyneko    發表於 18-12-18 16:20
Poyau
|
希望一切順利不用上身
DoReMi媽媽
|
試過, 但係由銀行發現通知我,即係未出statement俾我已由銀行自己發現通知我停用咭,同叫我去拎新咭。
喧嘩
|
我今朝電話收左兩次1次性密碼, 碌我萬幾蚊
shinku
|
77shirley 發表於 18-12-18 14:43
剛問銀行, 佢叫我填表, 查明後可括免, 但佢點查? 需時幾耐?

係咪都要交左credit card 先

個個 case 唔同,
我上次有去報警,
比埋口供紙比銀行,
好似一個月內攪得掂。
同埋我係即時 stop 左張卡,
銀行出過一張新既比我
lakgarden
|
我上次係晚飯用卡,半夜就比人用PayPal買嘢,銀行找我reconfirm,因為係銀行發現所以我不用報警也不用負責
c.vieri
|
上2個月半夜收到msg 有人係小米網用paypal 轆左$1xxx。

第二朝起身打上card center 就話cut卡再出過張新卡比我,之後寄左份form填完交返比分行。
77shirley
|
係上個月尾事,我要否停用作卡
Poyau
|
c.vieri 發表於 18-12-18 16:30
上2個月半夜收到msg 有人係小米網用paypal 轆左$1xxx。

第二朝起身打上card center 就話cut卡再出過張新卡 ...

最後不用上身?
c.vieri
|
Poyau 發表於 18-12-18 23:22
最後不用上身?

HSBx 暫時out左條數唔洗找
c.vieri
|
77shirley 發表於 18-12-18 16:33

你打上去card centre ,佢地應該會即刻stop左你張卡,之後會出過張新卡比你。
T_123
|
lakgarden 發表於 18-12-18 16:16
我上次係晚飯用卡,半夜就比人用PayPal買嘢,銀行找我reconfirm,因為係銀行發現所以我不用報警也不用負責 ...

光頭仔個仔
|
壞人越來越多,各位要提高警覺
木土土
|
77shirley 發表於 18-12-18 16:33

上個月尾,你而家先報bank?
Poyau
|
c.vieri 發表於 18-12-18 23:31
HSBx 暫時out左條數唔洗找

咁都算好