自由講場

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2021可愛聖誕B勳章 減齡達人勳章

事原係咁,我有一個十幾年既男性知己,每逢佢開心唔開心,拍拖失戀都會同我傾,我有事佢亦都會幫我,但C6好唔鍾意,話個男既一定對我有啲野,我無論點講都唔信,我唔想成日為個男性知己同C6嘈,所以近來已好少聯絡,只係間中WhatsApp問候一下。
其實男同女係咪一定冇純友誼??

公爵府

hashtag影視迷勳章

回覆樓主:

朋友唔係男就係女㗎啦,點解冇?你C6咁唔化

子爵府

以前讀書有個同學追我, 但冇一齊, 之後出黎做野都有keep聯絡, 到而家各自有家室都會keep住whatsapp, 各自另一半都冇話唔鍾意

我地既話題由從前返工既野, 舊同學d無聊野, 到而家傾下邊度有減價, 有咩抵買, 已經好似屋企人咁

不過我地好少見, 可能一年一次, 但間唔間whatsapp會吹下水

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2021可愛聖誕B勳章 減齡達人勳章

nganc9 發表於 18-12-18 15:11
朋友唔係男就係女㗎啦,點解冇?你C6咁唔化

我都解釋如我同佢有野就唔會有你出現喇

珍珠宮

celiagrace 發表於 18-12-18 15:13
以前讀書有個同學追我, 但冇一齊, 之後出黎做野都有keep聯絡, 到而家各自有家室都會keep住whatsapp, 各自 ...

男爵府

回覆 Joey8 的帖子

未必話冇嘅,抗拒掛
試下掉轉角色諗,如果你c6有個識十幾年嘅女性朋友,有keep聯絡又有乜事都搵你c6呻。你會咁大方嗎

我自問唔大方,所以結婚前後自己本身朋友/c6落曬閘

唔係清者自清問題,避免不必要的麻煩。或令另一半唔開心

伯爵府

也是那句,身邊的人唔係男就係女,但耐不耐聚下沒關係,成日見的確較易出事君子之交淡如水也。
我是4歲的澤銘,我最愛跑來跑去,破壞看得到的一切東西,和最愛車車 ようこそ!ご覧で下さい !

珊瑚宮

回覆樓主:

有, 我有朋友有。
佢係女, 識左個男1x幾年, 大家超好朋友, 但從來未發生過戀情。
好朋友到, 1,2年內會有一次一齊去旅行。

珍珠宮

yan12 發表於 18-12-18 15:18

未必話冇嘅,抗拒掛

你又講得好啱,如果C6有個女性朋友成日搵住佢,我諗我會發癲

公爵府

認識瑞士牛牛第三回

我都有個男性朋友 ,
仲要係幾年先搵一次 吹下水 ,
大家都有家庭 另一伴都知道呢個人存在。

珍珠宮

cbeyond 發表於 18-12-18 15:20
有, 我有朋友有。
佢係女, 識左個男1x幾年, 大家超好朋友, 但從來未發生過戀情。
好朋友到, 1,2年內會有一 ...

咁去旅行C6都唔介意

珍珠宮

ching070707 發表於 18-12-18 15:22
我都有個男性朋友 ,
仲要係幾年先搵一次 吹下水 ,
大家都有家庭 另一伴都知道呢個人存在。

我C6識嗰個男性朋友,我拍拖時已介紹佢地認識

公爵府

回覆樓主:

當然有純友誼,但即使有,都要顧及另一半感受。

伯爵府

有呀, 男性朋友啱傾過女性朋友, 而最好嘅女性朋友都要係TB

珍珠宮

BGCOME08 發表於 18-12-18 15:34
當然有純友誼,但即使有,都要顧及另一半感受。

所以我而家已同個男性朋友冇見面

禁止訪問

珍珠宮

絕對有純友誼,但如果另一半介意就應該避忌下,將心比己!
無得解釋,唔鍾意就係唔鍾意,或者可能係安全感不足~
人生不如意事十常八九,最緊要跌低咗識爬番起身!活在當下,珍惜所有。

珍珠宮

Joey8 發表於 18-12-18 15:05
事原係咁,我有一個十幾年既男性知己,每逢佢開心唔開心,拍拖失戀都會同我傾,我有事佢亦都會幫我,但C6好 ...

我個“男”性好友,係我一個ex的同學,我地係類近科又類近同行,所以多傾得嚟,佢好多女友我都見過。
佢未熟絡我先生前,一我地三人行多。依家佢地有謁傾,佢睇中邊個,兩個先傾飽佢,我吼實個仔有冇女友好過

珍珠宮

yan12 發表於 18-12-18 15:18

未必話冇嘅,抗拒掛

咦,你似我讀書時識嘅老友個老婆喎
拍拖時都仲可以約下岀黎食飯(雖然都有說話聽)
做左呀嫂後連佢老公同我食餐飯都十個唔鍾意

點解有左老婆就要無老友?

男爵府

BB防敏心得分享勳章

睇黎你C6無咩自信/無安全感我都有哩類Fd,要有野就一早一齊左啦!

首頁

尾頁

跳至