男同女係咪冇純友誼

worthy
|
回覆 Joey8 的帖子

原則上係無問題, 雙方要有節制同顧及另一半感受. 你話有問題就會俾人話你唔夠大方, 小家.但如果傾計傾到我C6同個女人咁, 買咩牌子M巾都要影俾佢睇, M痛又whatsapp嗲下佢求安慰. 咁都話覺得可以接受嘅, 真係直得接受獎項表揚一下.
iamlazy
|
Joey8 發表於 18-12-18 15:05
事原係咁,我有一個十幾年既男性知己,每逢佢開心唔開心,拍拖失戀都會同我傾,我有事佢亦都會幫我,但C6好 ...

我識好多男仔都純友誼
miemiemie
|
唔係,
男人無咁多是非同玻璃心
有時同佢地講嘢唔駛就住就住,
講乜都得,
所以我都有男性死黨
miemiemie
|
同埋有啲男人係有風度,
就算唔識既啊姑有事都會幫,
唔一定對你咩咩咩有意心思先會幫,
起碼我識既男性之中有幾多都係咁
Joey8
|
miemiemie 發表於 18-12-18 16:17
唔係,
男人無咁多是非同玻璃心
有時同佢地講嘢唔駛就住就住,

可能男人同男人唔會傾心事
終極熊貓
|
Joey8 發表於 18-12-18 16:29
可能男人同男人唔會傾心事

一樣會傾
我同班男人岀黎,互相多嗲到邊飲邊傾足七個鐘
但如果有埋班呀嫂嘅聚會,成班男人啞哂

20150618bb
|
yan12 發表於 18-12-18 15:18
回覆 Joey8 的帖子

未必話冇嘅,抗拒掛
你個假如...............幾好
超級特務
|
事原係咁,我有一個十幾年既男性知己,每逢佢開心唔開心,拍拖失戀都會同我傾,我有事佢亦都會幫我,但C6好 ...

你C6太冇自信
我老公從來唔擔心,覺得我專一有分寸,我有定期同男性友人聚會食飯傾嘢。
呢個世界唔係男就女,姣婆守唔到寡,八婆扮唔到啞,要有嘢點都會諗辦法令自己有嘢。
Joey8
|
超級特務 發表於 18-12-18 16:35

你C6太冇自信

姣婆守唔到寡,八婆扮唔到啞
好正
pinkochang
|
我有個男仔朋友中學一齊過,散咗之後出嚟做嘢再復合過又再散咗,
而我C6都係我中學同學, 所以佢同呢個男仔朋友都識,
我同呢個男仔同學到依家都FD, 不過好少見,一年一兩次,
我老公無唔鐘意, 可能知道我哋真係無嘢, 因為我同個男仔傾過乜都會同C6分享~
WHATSAPP都任佢睇
Joey8
|
pinkochang 發表於 18-12-18 16:49
我有個男仔朋友中學一齊過,散咗之後出嚟做嘢再復合過又再散咗,
而我C6都係我中學同學, 所以佢同呢個男仔朋 ...

但唔尷尬?
cara.mak
|

當兩方都同兩方的另一伴嘈交或感情唔好, 感到寂寞空虛時, 男女朋友自然好易介入啦。 之前有位好似係心理學家講過,男女之間係唔會有純友誼存在, 天性係男女會互相吸引

pinkochang
|
Joey8 發表於 18-12-18 16:54
但唔尷尬?

唔尷尬, 我哋真係好老友, 我哋就係因為太老友,
用情侶既形式相處硬係怪怪的, 最後都係共識做返老友
真係友誼之上戀人之下既關係

當初一齊就係因為覺得大家真係好Close好了解大家係大家肚裡面條蟲,
但原來偏偏唔係愛情~
Joey8
|
pinkochang 發表於 18-12-18 16:57
唔尷尬, 我哋真係好老友, 我哋就係因為太老友,
用情侶既形式相處硬係怪怪的, 最後都係共識做返老友
真係 ...

tkop
|
Joey8 發表於 18-12-18 15:21
你又講得好啱,如果C6有個女性朋友成日搵住佢,我諗我會發癲

点解
pinkochang
|
Joey8 發表於 18-12-18 17:05

不過我明你c6點解唔鐘意,
我c6無唔鐘意係因為佢對呢個男仔同埋我哋之間既相處都好清礎,
如果你c6本身唔識你個男仔fd, 呷醋好正常,
正如如果你c6有個咁既女仔fd, 你都可能會唔鐘意,
但如果佢個女仔fd大家都識同了解佢哋相處, 相對會放心d
gorky
|
想聽真話定假話?
cherryshu
|
我覺得「能成為密友大概總帶著愛」,至於果個愛係咪真係愛情就未必,不過只要兩人光明正大,大家只係保持朋友關係,就叫你C6 唔好咁小器啦
hideewong0514
|
我覺得會有純友誼的。
tansyneko
|
調轉頭,你老公有個紅顏知己咩事都搵你老公,你得唔得?