有冇人買過呢類吸門磁石

ccmoon
|
傳統有枝棍仔穩陣定呢類都ok呢?有冇人買過

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊
mimi005
|
有支棍突出的感覺上吸力大d,但這種又美觀d
sf013hk
|
我屋企舊年裝修完個師傅都同我用左呢種門頂。係靚仔 d ,但佢有時 (因為有雜物攝實住)都唔會昇唔起,同埋接合時會拍一聲比較響。
ccmoon
|
mimi005 發表於 18-12-18 17:24
有支棍突出的感覺上吸力大d,但這種又美觀d

我就係覺得幾靚,但唔知好唔好用
oceandeepsea
|
有位就唔好用依隻,個磁裝係門度,地下果舊,係一塊薄鐵片,磁起塊片果下好響
ccmoon
|
sf013hk 發表於 18-12-18 17:30
我屋企舊年裝修完個師傅都同我用左呢種門頂。係靚仔 d ,但佢有時 (因為有雜物攝實住)都唔會昇唔起,同埋 ...

如果個人 i 住隻門,會不會有機會吸唔住隻門撞埋牆架
|
除非門後係床,要拉櫃桶,就用依隻
20150618bb
|
ccmoon 發表於 18-12-18 16:02
靚好多
ccmoon
|
oceandeepsea 發表於 18-12-18 17:35
除非門後係床,要拉櫃桶,就用依隻

我門後係牆,不過想搵個美觀d既款咋
李豆豆
|
我中意呢隻多過棍,拍埋去啪一聲唔大聲,但枝棍就好大聲,又實,要大力少少先拉得開隻門
waiyuktsoi
|
ccmoon 發表於 18-12-18 16:02

我用緊
sf013hk
|
回覆 ccmoon 的帖子

唔會。唯一問題係佢有機會攝唔到,咁如果佢門後面個位係唔砍得既裝置 (如玻璃),你都都係裝棍仔保險 d。
ccmoon
|
sf013hk 發表於 18-12-18 17:52
回覆 ccmoon 的帖子

唔會。唯一問題係佢有機會攝唔到,咁如果佢門後面個位係唔砍得既裝置 (如玻璃),你 ...

係廚房係磚,咁都ok,thx
girlbear
|
呢個好用過有棍
之前用有棍 比個仔大力推門整斷咗
但留意呢款有一part係鑽落地, 小心會鑽爆塊地磚
ccmoon
|
girlbear 發表於 18-12-19 11:18
呢個好用過有棍
之前用有棍 比個仔大力推門整斷咗
但留意呢款有一part係鑽落地, 小心會鑽爆塊地磚 ...

thx
焦糖媽
|
用緊呢款, 靚

我屋企裝修用完, 我爸都忍唔住係娘家換左幾隻

除非屋企經常勁大風, 我覺得一般用途唔會話唔夠力
|
依隻都幾靚仔

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊
|
ccmoon 發表於 18-12-18 17:58
係廚房係磚,咁都ok,thx

如果係大門,廚門,未必夠力,房門先可以用圖一果隻
ccmoon
|
oceandeepsea 發表於 18-12-19 17:03
依隻都幾靚仔

呢隻都ok喎,係咪五金店都有
|
ccmoon 發表於 18-12-19 17:08
呢隻都ok喎,係咪五金店都有

bonco牌,覺得依隻牌子唔錯,五金鋪多數有,我去開荃灣德華街果度