其實點樣先可以用正常價買到演唱會飛

蛋花湯
|
C6勁想睇華仔, 但之前優先同公開都買唔到飛, 見FB好多放飛, 問到驚......
其中一個覆我的價錢如下:

21號 $380飛 36行2連 [email protected]
24號 $980飛 2行 4連 [email protected]
25號 $580飛 23行 2連 [email protected]
29號 $580飛 28行 2連[email protected]
29號 $380飛 35行 4連 [email protected]
29號 $380飛 38行 2連 [email protected]

snoopy_bay_bay
|
黃牛飛,報警拉佢
蛋花湯
|
snoopy_bay_bay 發表於 18-12-18 16:07
黃牛飛,報警拉佢

拉得幾多個

nms
|
$8000一張

snoopy_bay_bay
|
拉得一個得一個
蛋花湯
|
nms 發表於 18-12-18 16:15
$8000一張

呢個價錢去旅行好過, 所以決定放棄

蛋花湯
|
snoopy_bay_bay 發表於 18-12-18 16:15
拉得一個得一個

SaBB
|
蛋花湯 發表於 18-12-18 16:05
C6勁想睇華仔, 但之前優先同公開都買唔到飛, 見FB好多放飛, 問到驚......
其中一個覆我的價錢如下:

我都有幫朋友問:

18號 $580飛、20行 、2連 [email protected]

20號 $980/4連 d行 [email protected]

22號 $980/8連 5行 [email protected]

juliemania
|
蛋花湯 發表於 18-12-18 16:17
呢個價錢去旅行好過, 所以決定放棄

貴到嚇死人,其實如果冇人有興趣,吾洗拉佢都會消失,大家忍吓,就係吾同佢買,等佢有價冇市。
其實點解吾可以學日本咁,歌迷會會員抽簽呢
蛋花湯
|
SaBB 發表於 18-12-18 16:50
我都有幫朋友問:

18號 $580飛、20行 、2連 [email protected]

二張飛, 每張15500, 夠二個人去日本豪食豪玩

蛋花湯
|
juliemania 發表於 18-12-18 16:57
貴到嚇死人,其實如果冇人有興趣,吾洗拉佢都會消失,大家忍吓,就係吾同佢買,等佢有價冇市。
其實點解吾 ...

其實佢地賣幾張已回本加賺錢, 所以唔會消失, 因仲有土豪買

歌迷會, 唔係個個都有入

Charlotte_mom
|
排隊,好運,歌迷會,識人
雖然唔贊同炒黃牛,但人地有飛都要先付出代價的
jonwu
|
資本主義社會,肯出高價就自然有優先權擁有。的確係唔好聽,但資本主義就係咁樣。
Poyau
|
炒到咁貴
why20037
|
呢啲價錢只係比強國人買㗎咋!我今晚去睇,坐我前後左右都係強國人,唔講我以為我去咗偉大嘅祖國
umama
|
係!尋日去紅館出面售票處買飛,後面兩個內地人想買飛. 梗係無啦!十秒後即刻有個內地look既阿叔彈出黎兜生意!
Teresa
|
why20037 發表於 18-12-18 23:53
呢啲價錢只係比強國人買㗎咋!我今晚去睇,坐我前後左右都係強國人,唔講我以為我去咗偉大嘅祖國 ...

講起一肚氣。我尋晚睇,我四周都係大陸人,由坐低一刻已經不斷拍片,我都唔知被佢影到幾多次。到開場,全部繼續拍片,實Q冇埋黎阻止(要阻都阻唔到,因為成行前前後後得我哋2個冇拍片),到華仔升高去山腰,佢哋企哂起身繼續拍,我根本睇唔到華仔,只係前面黑麻麻嘅人!!!

我諗下次我唔會入去睇演唱會喇!真係怕左佢哋,我根本享受唔到睇演唱會嘅歡樂,只係一肚氣!
cbeyond
|
現在睇演唱會, 若果真係好想睇, 我會經歌迷會先訂飛, 唔係應該好難正常途徑買到了
queenyeeyee
|
Teresa 發表於 18-12-19 00:32

講起一肚氣。我尋晚睇,我四周都係大陸人,由坐低一刻已經 ...

我都好憎人睇演唱會係咁拍拍拍,其實如果只係間中影一兩張相我覺得無所謂,但而家d人係揸住個手機放頭頂係咁拍片
我前睌坐離舞台第五行,encore部份前嗰幾行九成以上嘅人都喺度拍片,我要不斷喺佢哋d手同手機中間搵位睇,我心諗我俾錢係入嚟睇華仔,唔係嚟睇你哋d手機㗎
miffyumiffy
|
我都想知,我依家都頭癢緊,點樣可以買到防彈